Redactie - 03 september 2024

NL Tech Week strijkt neer in bij VDL en ESA

Branchevereniging BTG een fors aantal partners uit de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs organiseren van 10 tot 12 september de NL Tech Week. Dit driedaagse evenement staat in het teken van de toekomst van duurzame digitalisering en de technologische impact op verschillende sectoren. Op woensdag 11 september vindt NL Tech Week plaats bij VDL in Eindhoven en ESA in Noordwijk.

NL Tech Week strijkt neer in bij VDL en ESA image

In de ochtend bezoekt het VDL, waar Head of New Business Development Raoul Rozendaal de deelnemers meeneemt in het proces van innovatie met duurzaamheid als uitgangspunt. In het experience center van VDL presenteert het bedrijf innovatieve oplossingen, zoals een lantaarnpaal die tevens als laadpaal functioneert.

Rol van Europa in de ruimte vergroten

's Middags staat een bezoek aan ESA – ESTEC in Noordwijk op de planning, waar we inzicht krijgen in Europese luchtvaartveiligheid en de rol van technologie. ESA stelt zichzelf tot doel de rol van Europa in de ruimte te vergroten. Het zet daarvoor in op allerlei projecten in de ruimte die een aantal jaren later in ons dagelijks leven terug te vinden zijn. Tijdens het bezoek op 11 september wordt stilgestaan bij een aantal van deze projecten stil staan en wordt getoond hoe de in 1975 opgerichte organisatie dit heeft georganiseerd.

Meer informatie over NL Tech Week 2024 is hier beschikbaar, waar u zich ook kunt aanmelden.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024