Witold Kepinski - 22 oktober 2024

Oracle cloud ambities uitgelicht door Country Leader Wilfred Scholman

Oracle, een technologiegigant, boekt grote stappen in de cloudmarkt, zoals blijkt uit de recente Oracle CloudWorld 2024 event in Las Vegas. De strategische focus van het bedrijf op open cloud, hybride cloud en een sterk partnerecosysteem zorgen voor aanzienlijke groei en positioneert Oracle als een sterke speler in het cloud landschap. Dit zegt Wilfred Scholman, Country Leader Oracle Nederland en sinds enige tijd ook VP Oracle EMEA ISV & Digital Native.

Oracle cloud ambities uitgelicht door Country Leader Wilfred Scholman image

Scholman kijkt uit naar zijn relatief nieuwe rol als VP Oracle EMEA ISV & Digital Native. Hij heeft al de nodige ISV-ervaring die hij opdeed bij Tinoway, dat hij samen met zijn broer bestierde en in 1999 over werd genomen door Oracle. Scholman kwam daarna bij Oracle aan boord als hoofd crm product development voor field services applicaties. Hij zal nu de samenwerking tussen Oracle en ISV’s nauwer stimuleren zoals met Oracle Cloud Infrastructure (OCI). “Het succes van Oracle ontstaat pas als de ISV succesvol is met zijn applicatie. Verder bieden we sterke security en zorgen voor lagere kosten door onze architectuur. We kunnen bijvoorbeeld een VMware omgeving draaien in onze OCI draaien tegen dezelfde kosten als een eigen on-premise omgeving,”

Verder leidt Scholman in de EMEA-regio een nieuwe business unit voor digital natives die snel groeien, zoals Uber - die vanwege kosten zijn overgestapt naar OCI.

Focus op open cloud en hybride oplossingen

Scholman blikt graag verder terug op de afgelopen editie van Oracle CloudWorld. De boodschap ging over hoe bedrijven AI in gebruik nemen, zowel AI als GenAI in bedrijfsprocessen als LLMs. Een van de belangrijkste thema's die volgens Scholman uit het evenement naar voren kwam, was Oracle's toewijding aan een open cloud ofwel hybride cloud aanpak. “Deze strategie stelt klanten in staat om Oracle's cloudoplossingen naadloos te integreren met andere cloudplatforms, waardoor ze meer flexibiliteit en keuze krijgen. Bovendien richt Oracle's nadruk op hybride cloudoplossingen zich op de behoeften van organisaties die een combinatie van on-premises en cloudgebaseerde infrastructuur nodig hebben. We bieden diverse toepassingen voor zijn technologie vanuit Oracle’s open cloud structuur.”

Een robuust partner ecosysteem

Het succes van Oracle wordt ook ondersteund door het uitgebreide partnerecosysteem die toegang hebben tot de brede (cloud)technologie van Oracle. “Het bedrijf heeft zwaar geïnvesteerd in het opbouwen van sterke relaties met technologieleveranciers, systeemintegrators, ISVs, en resellers. Deze samenwerkende aanpak stelt Oracle in staat om uitgebreide oplossingen, zoals applicaties op OCI, aan zijn klanten te bieden en zijn marktbereik uit te breiden”, aldus Scholman.

Klantgerichte innovatie

Oracle's toewijding aan klanttevredenheid is duidelijk zichtbaar in de focus op het leveren van innovatieve oplossingen die inspelen op de specifieke behoeften van verschillende industrieën. “De cloud aanbiedingen van het bedrijf, waaronder Oracle Cloud Infrastructure (OCI), zijn ontworpen om klanten de schaalbaarheid, prestaties en beveiliging te bieden die nodig zijn voor bedrijfskritische workloads”, aldus Scholman. “Tijdens Oracle CloudWorld vertelden ook klanten en partners hun ervaringen met Oracle OCI-toepassingen zoals KPMG, Schneider Electric, Deloitte en BNP Paribas.”

Belangrijkste punten van Oracle CloudWorld 2024:

  • Open Cloud-strategie: Oracle legt de nadruk op een open cloud-benadering, waardoor klanten meer flexibiliteit en keuze hebben.
  • Hybride cloudoplossingen: de focus van het bedrijf op hybride cloudoplossingen is gericht op de behoeften van organisaties die een combinatie van on-premises en cloudgebaseerde infrastructuur nodig hebben.
  • Sterker partner-ecosysteem: dankzij het uitgebreide partnernetwerk van Oracle kan het bedrijf uitgebreide oplossingen bieden, onder andere aan ISVs, en zijn marktbereik uitbreiden.
  • Innovatie gericht op de klant: Oracle's toewijding aan klanttevredenheid blijkt uit de focus op het leveren van innovatieve, open en schaalbare cloudoplossingen.

Door: Witold Kepinski

Gartner BW tm 02-11-2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Freshworks BN + BW | Statics Ad 9-5 | 21-10 tm 28-10