Hans Steeman - 26 oktober 2024

Swissbit levert storage en security voor industriële toepassingen

Op het gebied van flash-opslag en beveiligingsoplossingen is Swissbit gespecialiseerd in industriële en embedded systemen. Het Duitse bedrijf (de naam doet anders vermoeden) is opgericht in 2001 als een spin-off van Siemens Memory en onderscheidt zich door zijn expertise op het gebied van zowel NAND-geheugenontwerp als digitaal identiteitsbeheer.

Swissbit levert storage en security voor industriële toepassingen image

Inmiddels heeft men 400 werknemers en worden 3 miljoen producten per maand in eigen Duitse fabrieken geproduceerd. Alle producten zijn ontworpen en geproduceerd volgens de hoge eisen die bij industrieel gebruik vereist zijn. Tijdens de IT Press Tour in Boston hadden we de mogelijkheid met Swissbit kennis te maken en zorgde Matthias Poppel, de Chief Sales Marketing Officer Swissbit AG, voor een passende toelichting. Mathias claimt voor Swissbit een wereldwijde aanwezigheid om klanten te ondersteunen.

NAND-flash geheugen

Matthias: “De kern van onze activiteiten draait om NAND-flash geheugen. De Industriële toepassingen vereisen een extended temperatuurbereik, duurzaamheid, een lange leverbaarheid van tientallen jaren en een heel hoge betrouwbaarheid. Hoewel industriële geheugens dezelfde vormfactor kunnen hebben als consumentenproducten, is het product van een andere categorie en worden aan de leverancier veel hogere eisen gesteld. Een trend waar Swissbit zwaar op wil inzetten is de zerotrust policy bij bedrijven en de Fido-strategie als ondersteunende technologie. Daartoe levert men de iShield key met USB-A- of C-aansluiting

Dit product is een reactie op de groeiende bedreigingen voor de cyberveiligheid. Daarom heeft Swissbit zich gediversifieerd op het gebied van beveiligingssleutels in USB-formaat met ingebouwde NFC, speciaal voor identiteitsbeheer en gebruikersauthenticatie. De iShield-beveiligingssleutels van Swissbit, voldoen aan de FIDO2-standaarden, bieden wachtwoordvrije authenticatie en bescherming tegen phishing. Dit type authenticatie wordt steeds populairder bij bedrijven en overheden, nu phishing-aanvallen een van de grootste bedreigingen vormen.

'Cruciale kwestie'

“Het beschermen van digitale identiteiten is een cruciale kwestie in een tijd waarin de meeste datalekken worden veroorzaakt door gecompromitteerde identificatiegegevens”, aldus Matthias Poppel. iShield-sleutels beschermen niet alleen via de (contactloze) authenticatie, ze automatiseren ook kritische processen zoals fysieke toegang tot gevoelige infrastructuur of identiteitsbeheer in complexe omgevingen.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Telindus Proximus banner 1 22-10 t/m 27-10
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-4 | 21-10 tm 28-10