Redactie - 12 november 2020

Uniserver start samenwerking met Wasabi Hot Cloud Storage

Uniserver start samenwerking met Wasabi Hot Cloud Storage image

Uniserver, de Nederlandse clouddistributeur, gaat een samenwerking aan met Wasabi Hot Cloud Storage, de internationale storageserviceprovider, voor het leveren van de nieuwe Storage-as-a-Service S3-dienst van Uniserver. Met de nieuwe oplossing biedt Uniserver managed service providers, independent software vendors en enterprise-klanten een flexibele, kostenefficiënte oplossing voor opslag van bestanden, archivering- en back-updata in de Nederlandse cloud.

De STaaS S3-oplossing is een aanvulling op de bestaande IaaS-dienstverlening van Uniserver, en biedt aanvullende storagevoorzieningen voor specifieke, data-intensieve toepassingen, zoals archivering. De dienst maakt gebruik van het door Amazon Web Services ontwikkelde S3-protocol voor object-based storage, en is daardoor volledig compatibel met andere S3-storagediensten. Dankzij de storagevoorziening van Wasabi Hot Cloud Storage biedt de nieuwe oplossing een S3-databucket voor object-based storage die flexibel schaalbaar is. De STaaS-data kan bovendien beveiligd worden door middel van immutable databuckets, waardoor wijzigen of verwijderen van data voorkomen kan worden.

Partners van Uniserver krijgen met de nieuwe oplossing beschikking over een lokale STaaS-voorziening, geleverd door een Nederlandse cloudprovider vanuit een datacenter in Amsterdam, met een beschikbaarheid van 99,9 procent. Daarnaast profiteren zij van een transparant kostenmodel. Zo maakt Uniserver geen onderscheid tussen storage tiers en werkt het zonder bijkomende kosten voor bijvoorbeeld netwerkverkeer.

“De nieuwe samenwerking met Uniserver is belangrijk vanwege de unieke waarde die zij toevoegen voor managed services providers en ons bedrijf”, zegt Richard Czech (foto), Director EMEA Sales bij Wasabi Hot Cloud Storage. “Uniserver heeft veel kennis en ervaring in de markt en met Wasabi ‘hot cloud storage’ zijn ze in staat hun klanten te helpen om data veilig op te slaan in combinatie met optimale prijzen en prestaties. Dankzij de samenwerking kunnen we snel blijven groeien en opschalen in Europa.”

Ernst Kolmeijer, Lead Product Manager bij Uniserver: “Mijn collega’s Emile Schouwstra en Twan Sinnige ontmoetten Wasabi Hot Cloud Storage op VeeamON 2019 in Miami, dit is het bewijs dat netwerkevents mooie samenwerkingen op kunnen leveren. Wasabi Hot Cloud Storage is een internationale speler op het gebied van cloud storage, en we zijn trots om als een van de weinige Nederlandse organisaties met hen samen te werken. Een van de belangrijkste redenen voor de samenwerking is dat Wasabi Hot Cloud Storage zulke grote storageplatformen heeft dat de oplossing oneindige schaalbaarheid te bieden heeft, een belangrijk voordeel voor onze partners. Daarnaast verzekert Wasabi Hot Cloud Storage ons dat alle data in Nederland opgeslagen staat en blijft staan. Dat biedt ons en onze partners en klanten optimale betrouwbaarheid.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024