Redactie - 01 januari 2021

Telegram gaat betaalde functies introduceren

Telegram gaat betaalde functies introduceren image

Telegram voegt volgend jaar betaalde functies toe aan zijn app voor versleutelde chatverkeer. Functies die op dit moment echter kosteloos beschikbaar zijn, blijven gratis.

Dit maakt Pavel Doerov, oprichter van Telegram, bekend op het platform. Telegram benadrukt de 500 miljoen actieve gebruikers. De dienst blijven faciliteren voor de groeiende groep gebruikers kost volgens Doerov op jaarbasis enkele honderden miljoenen dollar. Eerder kwamen deze kosten voor rekening voor Doerov. Dit is door de groei volgens de oprichter echter niet meer mogelijk.

'Telegram moet onafhankelijk blijven'

Telegram zoekt daarom naar manieren om inkomsten te genereren. Doerov wil Telegram niet verkopen en noemt het van belang dat Telegram onafhankelijk blijft. Ook wil Doerov Telegram nog jaren in de lucht houden. Dit wil het bedrijf doen door betaalde functies aan te bieden. Deze worden volgens de oprichter aangeboden op een 'niet-intrusieve' manier, waar de meeste gebruikers weinig van zullen merken.

Alle onderdelen van Telegram gericht op het versturen van berichten blijven gratis, meldt Doerov. Ook wil Telegram geen advertenties tonen in private chatgesprekken. Dit wordt echter wel het geval in het sociale netwerk-element van Telegram. Het gaat hierbij om kanalen die gebruikers op Telegram kunnen aanmaken en die in sommige gevallen miljoenen abonnees tellen. Door deze advertenties via een eigen advertentieplatform aan te bieden wil Telegram grip houden op de manier waarop advertenties worden aangeboden. Een ander voorbeeld dat Doerov noemt is het aanbieden van betaalde stickers met aanvullende features.

Meer informatie is hier beschikbaar.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gamma Communications BN + BW 20-09-204 tm 30-09-2024