Redactie - 30 januari 2021

DTX lanceert Security Operations Center 2.0

DTX lanceert Security Operations Center 2.0 image

DTX heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de uitbreiding en optimalisatie van het Security Operations Center, ook wel afgekort als SOC. Vanuit het SOC beschermen de experts van DTX organisaties tegen de gevolgen van cybercrime. Dit is nodig, want het afgelopen jaar is door de verdubbeling van cybercrime het aantal aanvragen naar security dienstverlening sterk toegenomen. DTX verwacht dat deze toename in 2021 verder doorzet.

Samen met het vooraanstaande Insight security platform van Rapid7 helpt DTX Nederlandse organisaties de digitale beveiliging te verhogen. Het SOC van DTX is de enige in Noord-Nederland op basis van het Rapid7 Insight platform. Dankzij deze intensieve samenwerking kunnen organisaties al binnen enkele dagen aangesloten zijn op het platform en vertrouwen op de jarenlange ervaring van een gedreven team security experts.

Toename in cybercrime

“Steeds meer organisaties zijn slachtoffer van cybercriminelen, vaak komt dit doordat ze niet goed weten wat zich afspeelt binnen hun IT-omgeving. Dit is één van de redenen dat criminelen online zo succesvol zijn. We verwachten dan ook dat deze vorm van criminaliteit de komende jaren verder zal toenemen.” legt Maikel Roolvink, Manager Security Operations bij DTX uit. “Bijna alle organisaties in Nederland zijn bezig met het digitaliseren van hun bedrijfsvoering. Tegelijkertijd neemt de hoeveelheid kwetsbaarheden toe en gaan cybercriminelen steeds innovatiever te werk. Als bedrijf moet je je hier tegen wapenen, voordat het te laat is en er geen weg terug meer is.” De expertise en de capaciteit die nodig is om een SOC op te bouwen, is bij veel organisaties niet aanwezig. Door gebruik te maken van een extern SOC heeft een organisatie de kennis en kunde van een heel team tot hun beschikking en is de continuïteit geborgd.

Hoe werkt het SOC?

Vanuit het SOC bewaken de experts van DTX de IT-omgevingen van organisaties. Er wordt continu gespeurd naar security issues, kwetsbaarheden en afwijkend gedrag. Indien nodig wordt er direct actie ondernomen, zodat de continuïteit en veiligheid van een organisatie en hun medewerkers is gewaarborgd. “We voeren onderzoeken uit en blijven vanuit een security perspectief kritisch naar de organisatie en de manier waarop gewerkt wordt kijken. Als we iets opvallends zien, bijvoorbeeld in het gebruik van accounts of software, dan grijpen we direct in of bespreken dit met de organisatie. Daardoor houden we elkaar scherp en kunnen organisaties erop vertrouwen dat ze aan eventueel afgesproken normen blijven voldoen”. 

Samenwerking met Rapid7 

“We werken al meerdere jaren samen met Rapid7. Ze zijn meer dan 20 jaar actief als marktleider op het gebied van vulnerability management, security monitoring en security automation in de zakelijke markt. De feedback van onze klanten over het platform is zeer positief, mede doordat de oplossingen continu worden uitgebreid in functionaliteit.” Ook bij Rapid7 zijn ze enthousiast over de samenwerking. “We zijn blij met de ontwikkelingen die DTX doormaakt en de gezamenlijke successen bij onze klanten,” legt Sergio Drieman, Account Executive bij Rapid7 uit, “DTX is een ervaren security partner die vanaf dag één flink heeft geïnvesteerd in het opbouwen van specialistische kennis van het Rapid7 Insight Platform. De combinatie van technische kennis, ervaring, strategie en hecht partnership zijn de basis voor dit succes.” 

ALSO BW tm 16-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-6 | 07-10 tm 14-10