Komprise helpt met het analyseren van ongestructureerde data
Komprise uit Campbell (Californië) is al Jaren succesvol in het beheren en managen van ongestructureerde data. Het bedrijf begon het met het optimaliseren van het gebruik van storage om de kosten te verlagen. Inmiddels zijn er nieuwe toepassingen, mede door de opgang van AI, in het vizier gekomen.
Datamining is voor veel bedrijven een steeds belangrijkere manier om waarde uit de data te halen die men reeds verzameld heeft. Dat wordt steeds beter mogelijk, want er is nog steeds sprake van een explosieve datagroei, waarvan 90% ongestructureerd is. Al die data vloeien naar de cloud en zorgt voor een gigantische jaarlijkse groei.
Kumar Goswami, mede-oprichter en CEO van Komprise: “Er zijn grote voordelen te behalen bij het hergebruik van verzamelde data. Hij noemde als voorbeeld een verzekeraar waar waterschade werd geclaimd. De verzekeraar liet de klant zijn zelfgemaakte video’s sturen van het lek, de schade en de reparaties. De gegevens van de klant bevinden zich net als die van andere klanten in datacenters van de verzekeraar. Klaar voor geautomatiseerde analyse. Uiteindelijk ontving de klant een vergoeding van de verzekering voor de geleden schade zonder ooit persoonlijk een expert te hebben ontmoet. De verzekering gebruikt ongestructureerde gegevens om de verwerking van claims te automatiseren en de kosten te verlagen, terwijl de klantervaring wordt verbeterd. Het is een van de voorbeelden waarbij Komprise kan helpen ongestructureerde data met metadata te verrijken en te rubriceren, waarbij slimme processen er de juiste analyses mee kunnen doen.”
Komprise is een SaaS-provider voor gegevensbeheer van ongestructureerde data, waardoor organisaties geld kunnen besparen en verdienen met bestandsgegevens. De kerncompetentie zit in het managen van data in een gedistribueerde architectuur, transparante datamanagementtechnologie en een Global File Index. Ze haken daarmee in op het Gartner statement: ‘De IT-industrie heeft geen storageprobleem, maar een datamanagementprobleem.’
Door: Hans Steeman