Wouter Hoeffnagel - 20 december 2022

Twitter-gebruikers stemmen voor vertrek van Elon Musk

Twitter-gebruikers stemmen voor vertrek van Elon Musk image

Twitter-gebruikers stemmen voor het vertrek van Elon Musk als topman van Twitter. Dit is de uitkomst van een poll die Musk zelf over het onderwerp had opgezet.

Meer dan 17,5 miljoen gebruikers brachten een stem uit op de poll. 57,5% van de gebruikers stemt voor het vertrek van Musk. Voor het sluiten van de poll gaf Musk nog aan de uitslag te zullen respecteren. Of Musk echter daadwerkelijk opstapt als topman is de vraag; sinds het sluiten van de poll is door Musk hierop niet meer gereageerd.

Musk krijgt sinds zijn overname van Twitter voor een bedrag van 44 miljard dollar veel kritiek. Ook kent het bedrijf vele koerswijzigingen, onder meer rondom de blauwe vinkjes op het platform. Een betaalde variant van deze vinkjes is meermaals gelanceerd, maar werd ook weer offline gehaald na problemen. Ook schorste Musk deze week het account @ElonJet, dat de vliegbewegingen van zijn privéjet in kaart brengt. De accounts van diverse prominente journalisten zijn eveneens enige tijd geschorst geweest, zonder dat Twitter of Musk hierover uitleg gaf.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-2 | 07-10 tm 14-10