Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2023

Broadcom en VMware verwachten jaar langer nodig te hebben voor overname

Broadcom en VMware verwachten jaar langer nodig te hebben voor overname image

Broadcom en VMware trekken een jaar langer uit voor het afronden van VMware. De partijen verwachten de overname nu op 26 mei 2024 afgerond te hebben.

Dit melden de partijen in documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC, schrijft The Register. De partijen spraken eerder nog de verwachting uit de overname op 23 mei 2023 af te ronden. Broadcom en VMware nemen dus een jaar extra de tijd voor dit proces.

Onder het vergrootglas

Broadcom kondigde in mei 2022 aan VMware voor 61 miljard dollar over te nemen. Sindsdien stelden verschillende toezichthouders onderzoeken in naar de voorgenomen overname. Het gaat daarbij onder meer om de Europese, Britse en Amerikaanse toezichthouders. Broadcom en VMware zouden te langzaam informatie doorgeven aan de EU, waardoor het Europese goedkeuringsproces is vertraagd. Naar verwachting deelt de EU pas begin juni zijn oordeel.

Ook in de VS lijkt het er niet op dat Broadcom en VMware op korte termijn een oordeel hoeven te verwachten; de Federal Trade Commission (FTC) buigt zich in de VS over de zaak. De FTC heeft nog geen tijdspad gedeeld voor het beoordelen van de voorgenomen overname. De Britten maken wel voortgang; de Britse toezichthouder wil komende maand een oordeel vellen over de overname. Mogelijk willen de Britten de overname nader onderzoeken.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024