Wouter Hoeffnagel - 10 mei 2023

Steve Wozniak: AI-content moet duidelijk gelabeld worden

Steve Wozniak waarschuwt voor de gevaren van AI. De medeoprichter van Apple pleit ervoor AI-content duidelijk te labellen en de AI-sector strenger te reguleren

Steve Wozniak: AI-content moet duidelijk gelabeld worden image

Wozniak uit zijn zorgen in een interview met de BBC. Hij waarschuwt onder meer voor het gebruik van AI door kwaadwillenden. Zo kan de technologie desinformatie en content bedoeld voor oplichting zoals phishingmails veel realistischer maken. Zij zijn hierdoor moeilijker van echt te onderscheiden. Wozniak doelt hiermee op generatieve AI.

Pauze in ontwikkeling van AI

De zorgen van Wozniak komen niet onverwacht. De medeoprichter van Apple was één van de personen die eerder een brief ondertekenden die pleitte voor een pauze in de ontwikkeling van AI. Deze brief werd onder meer ook door Tesla- en Twitter-topman Elon Musk ondertekend. Zij waarschuwden toen voor de impact van AI-diensten als ChatGPT op de samenleving.

Wozniak stelt ook dat mensen uiteindelijk verantwoordelijk blijven voor de content die zij genereren met behulp van AI. Wie AI-gegenereerde content publiceert, moet hiervoor volgens Wozniak verantwoordelijkheid dragen.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024