Wouter Hoeffnagel - 06 juli 2023

KPN Health en Founda Health bundelen krachten rondom digitalisering zorg

KPN Health en Founda Health gaan een meerjarige samenwerking aan, waarbij zij zorgverleners van e-health applicaties voorzien. Het Founda Health platform wordt hierbij onderdeel van de KPN Health Exchange.

KPN Health en Founda Health bundelen krachten rondom digitalisering zorg  image

Het Founda Health platform koppelt digitale toepassingen van derden zoals vragenlijsten, patiëntenportalen of oplossingen voor thuismonitoring aan zorginstellingen. KPN Health Exchange is een dienst voor het op veilige wijze delen van gegevens uit afzonderlijke zorgsystemen tussen zorginstellingen en patiënten. Dit draagt bij aan een efficiënter werkproces voor zorgverleners, een betere patiëntervaring en lagere zorgkosten.

Open data-infrastructuur voor de zorg

"KPN Health en Founda Health delen de ambitie om een veilige, en open data-infrastructuur te bieden aan de gehele Nederlandse zorgsector, van huisartsen tot GGZ-instellingen en van verpleeghuizen tot ziekenhuizen", zegt Simon Hoogvliet, verantwoordelijk voor strategie en innovatie bij KPN Health. "In hoog tempo ontstaan nieuwe digitale toepassingen die bijvoorbeeld zorg op afstand mogelijk maken. Het integreren van die apps en het ontsluiten van de informatie naar zorgverleners, is vaak een uitdaging. De integratie van het Founda Health platform in de KPN Health Exchange maakt het mogelijk om deze patiëntgegevens eenvoudig en veilig te ontsluiten."

Andries Hamster, Chief Product Officer van Founda Health, voegt toe: "In KPN hebben we een robuuste partner gevonden die onze technologie in de volle breedte beschikbaar maakt voor iedere zorginstelling in Nederland. Samen met KPN kunnen zorginstellingen in Nederland profiteren van onze technologie om het gebruik van digitale applicaties eenvoudig en schaalbaar te maken. Voor alle e-health en andere digitale applicaties betekent dit dat ze via één koppeling op het platform verbonden kunnen worden met zorginstellingen. Dit zal een enorme versnelling betekenen voor de digitale transformatie van de Nederlandse zorg."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024