Wouter Hoeffnagel - 07 augustus 2023

Fujitsu stopt met verkoop van laptops, desktops en workstation in Europa

Fujitsu trekt de stekker uit de productie en verkoop van laptops, desktops, workstations en toebehoren in Europa. Aanleiding hiervoor zijn tegenvallende verkoopcijfers.

Fujitsu stopt met verkoop van laptops, desktops en workstation in Europa image

Dit meldt Fujitsu in een interview met het Duitse IT-Business. Het bedrijf belooft alle garantie- en onderhoudsverplichtingen te zullen naleven voor Europese klanten.

Tegenvallende verkoopcijfers

Het besluit volgt op tegenvallende verkoopcijfers van Fujitsu met betrekking tot desktops en laptops. Het bedrijf zag de vraag naar deze apparaten tijdens de pandemie sterk stijgen, waarvan het profiteerde. Nu de COVID-19 pandemie achter de rug is is de vraag echter sterk teruggelopen.

Fujitsu kampt al langer met financiële problemen rondom zijn PC-business. Eerder ging het bedrijf al met het oog hierop een joint-venture aan met Lenovo.

Nu het doek valt voor de activiteiten van Fujitsu in Europa op het gebied van laptops, desktops, workstations en toebehoren komt de focus te liggen op platformgerelateerde datacentertechnologie en on-premises infrastructuurdiensten. Ook het partnerprogramma van Fujitsu gaat op de schop, waarbij de focus verschuift naar deze richting.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024