Witold Kepinski - 11 augustus 2023

Rapid7 ontslaat 18 procent van zijn werknemers

De Amerikaanse cybersecurity specialist Rapid7 gaat 18% van zijn personeelsbestand te ontslaan, waardoor meer dan 400 werknemers wereldwijd worden getroffen.

Rapid7 ontslaat 18 procent van zijn werknemers image

Dit meldt het bedrijf aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC in een update. De optimalisatie is bedoeld zijn om de operationele efficiëntie te verbeteren, de bedrijfskosten te verlagen en het personeelsbestand van het bedrijf beter af te stemmen op de huidige zakelijke behoeften. Het herstructureringsplan omvat een vermindering van het personeelsbestand van de onderneming met ongeveer 18%.

Het bedrijf schat dat het ongeveer 24 tot 32 miljoen dollar aan kosten zal maken in verband met het herstructureringsplan, bestaande uit contante uitgaven voor de overgang van werknemers, opzegtermijnen en ontslagvergoedingen en personeelsbeloningen en gerelateerde faciliteringskosten, evenals niet-contante uitgaven in verband met om de verwerving van op aandelen gebaseerde toekenningen te versnellen. 

Rapid7 verwacht dat het merendeel van de herstructureringskosten zal worden gemaakt in het derde en vierde kwartaal van 2023 en dat de uitvoering van het herstructureringsplan, inclusief contante betalingen, grotendeels zal zijn voltooid tegen het einde van het vierde kwartaal van 2023.

Potentiële positie-eliminaties in elk land zijn onderhevig aan lokale wetgeving en overlegvereisten, waardoor dit proces in bepaalde landen na het vierde kwartaal van 2023 kan worden verlengd. ::+De kosten die we verwachten te maken, zijn onderhevig aan een aantal aannames, waaronder lokale wettelijke vereisten in verschillende rechtsgebieden, en de werkelijke kosten kunnen wezenlijk verschillen van de hierboven vermelde schattingen.In verband met het Herstructureringsplan is de Vennootschap voornemens bepaalde kantoorlocaties definitief te sluiten. Dit zal resulteren in een bijzonder waardeverminderingsverlies van ongeveer 4 miljoen dollar dat in de loop van 2023 zal worden geboekt naarmate de exitactiviteiten op elke locatie worden afgerond", aldus Rapid7.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024