Witold Kepinski - 16 augustus 2023

Schneider Electric lanceert Managed Security Services voor bedrijven in operationele technologie

Organisaties die werken in operationele technologie (OT) hebben te maken met toegenomen cyberrisico’s door de vraag naar toegang op afstand en connectiviteitstechnologie. Speciaal voor hen lanceert Schneider Electric, speler n de digitale transformatie van energiebeheer en industriële automatisering, een nieuw Managed Security Services-aanbod.

Schneider Electric lanceert Managed Security Services voor bedrijven in operationele technologie image

Nu de productiesector in 2022 het hoogste aantal cyberaanvallen rapporteert, erkennen ondernemers steeds meer de behoefte aan innovatieve cybersecurity-oplossingen om downtime, verlies van intellectueel eigendom en andere verstoringen die veroorzaakt worden door zwakke plekken in het systeem, tot een minimum te beperken.

Dit nieuwe aanbod aan Managed Security Services (MSS), dat voortkomt uit Schneider Electric's wereldwijde Cybersecurity Connected Service Hub (CCSH), biedt bewezen technologieën als flexibele dienst om te monitoren op cyberbedreigingen en proactief te reageren namens klanten. Er zijn maar weinig bedrijven, vooral in de OT-sector, die gespecialiseerde middelen of expertise op het gebied van cyberbeveiliging in huis hebben.

“Managed Security Services zal onze klanten helpen om toonaangevende cyberbeveiligingstoepassingen te implementeren, proactief risico's aan te pakken en te voldoen aan wettelijke vereisten, zodat zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten", zegt Jay Abdallah, Vice President Cybersecurity Solutions and Services bij Schneider Electric. "Ons nieuwe cyberbeveiligingsaanbod is een onderdeel van ons brede scala aan oplossingen om organisaties efficiënter te laten werken. Het is voortdurend in ontwikkeling en helpt om onze klanten te beschermen tegen nieuwe cyberbedreigingen die zich kunnen, en zeker zullen voordoen."

Schneider Electric is een van de weinige wereldwijde MSS-leveranciers die beveiligingsbewaking en herstelondersteuning integreert en digitale infrastructuren in alle bedrijfstypes en bedrijfstakken bewaakt. Deze MSS-oplossing houdt zicht op bekende risico's en beschermt netwerken, systemen en data in IT-, OT- en cloudomgevingen - die elk hun specifieke protocollen en aanvalsvectoren kennen. De nieuwe service kan klanten helpen om het risico van opkomende bedreigingen en geavanceerde aanvallen waarmee deze unieke technische en operationele omgevingen worden geconfronteerd, te verminderen.

Als vendor-agnostische oplossing past MSS in de bestaande IT/OT-infrastructuur van een organisatie en past het zich aan budget en maturiteit aan. Ondersteund door geavanceerde machine learning-capaciteiten en trendanalyses optimaliseert MSS continu processen en pakt realtime bedreigingen aan. De services omvatten 24/7/365 ondersteuning via Schneider Electric's CCSH, met een wereldwijd engineering- en supportteam dat 24 uur per dag beschikbaar is.

Lees hier meer over Managed Security Services.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Axians 09/10/2024 - 22/10/2024