Wouter Hoeffnagel - 30 augustus 2023

OpenAI brengt zakelijke versie van ChatGPT op de markt

OpenAI lanceert een zakelijke versie van ChatGPT. ChatGPT Enterprise geeft bedrijven toegang tot een verbeterde versie van de chatbot, meer beveiliging en betere databescherming.

OpenAI brengt zakelijke versie van ChatGPT op de markt image

De veiligheid van data bij het gebruik van ChatGPT is voor veel bedrijven een bron van zorgen. Diverse bedrijven waaronder Apple en Samsung legden eerder al het gebruik van ChatGPT door werknemers (deels) aan banden. Zij vrezen dat bedrijfsgeheimen en gevoelige gegevens via ChatGPT in de database van OpenAI terecht komt, en zo uitlekt.

'Data van gebruikers nooit gebruikt voor training'

ChatGPT Enterprise is net als ChatGPT Plus, de betaalde versie van ChatGPT, gebaseerd op GPT-4. ChatGPT benadrukt dat data van ChatGPT Enterprise-gebruikers nooit gebruikt wordt voor het trainen van zijn algoritme. Ook meldt OpenAI dat zijn modellen nooit leren van het gedrag van gebruikers. De oplossing is SOC 2 compliant. Alle gesprekken die gebruikers voeren zijn versleuteld. Ook is er ondersteuning voor Single Sign-On (SSO) en kunnen bedrijven inzichten verkrijgen in het gebruik van ChatGPT door hun teams.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Gartner BW tm 02-11-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024