Wouter Hoeffnagel - 01 september 2023

'iPad Pro krijgt in 2024 een omvangrijke update'

Apple werkt aan een nieuwe versie van de iPad Pro. De tablet krijgt een omvangrijke update. De lancering van het model staat voor 2024 op de planning.

'iPad Pro krijgt in 2024 een omvangrijke update' image

Dit meldt techreporter Mark Gruman op de website van Bloomberg. Gruman publiceert al lange tijd over geruchten gerelateerd aan Apple en beschikt hierbij over een sterke track record. Apple ziet de vraag naar zijn iPad's al langer teruglopen. Uit cijfers die het Amerikaanse bedrijf onlangs deelde blijkt dat voor het derde kwartaal op rij minder iPad's zijn verkocht. De verkoopcijfers zijn met 20% gedaald van 6,31 miljard dollar naar 5,79 miljard dollar.

Diverse factoren verlagen vraag

Gruman wijst op diverse factoren die bijdragen aan de beperkte vraag naar tablets. Zo zien gebruikers weinig noodzaak hun bestaande tablets te upgraden, aangezien zij vaak nog prima functioneren. Daarnaast kopen steeds meer gebruikers een smartphone met een groot scherm, wat de vraag naar tablets eveneens aantast.

De iPad Pro is het topmodel tablet dat Apple aanbiedt. Het apparaat is sinds 2018 op de markt en heeft sindsdien geen grote updates gehad. In oktober voorzag Apple het apparaat wel van onder meer zijn M2-CPU en ondersteuning voor WiFi 6E.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024