Redactie - 16 oktober 2023

Nvidia: Dochter van Mellanox-oprichter Waldman en vriend omgekomen op Supernova festival

De dochter van Mellanox-oprichter Eyal Waldman Danielle en haar vriend Noam Shai zijn omgekomen bij de terroristische aanval op het Supernova muziekfestival bij de grens tussen Israël en Gaza. Ook is een Avinatan Or, als engineer verbonden aan het VLSI-team van Nvidia, samen met zijn vriendin door Hamas in gijzeling genomen. Jad en Nabih Amer, die beide werkzaam zijn voor Nvidia, hebben hun broer en IDF-soldaat Jawad Akram verloren.

Nvidia: Dochter van Mellanox-oprichter Waldman en vriend omgekomen op Supernova festival image

Dit is door Nvidia-topman Jensen Huang bekend gemaakt in een brief gericht aan personeel, meldt CTech. Mellanox maakt sinds 2019 onderdeel uit van Nvidia, dat door het chipbedrijf is overgenomen. Waldman legde zijn functie als CEO van Mellanox in 2020 neer.

Huang meldt dat Nvidia in totaal zo'n 3.300 werknemers in Israël telt. Honderden van hen zijn opgeroepen voor dienstplicht. De topman van Nvidia dankt daarnaast werknemers die hun woningen beschikbaar hebben gesteld voor families die op de vlucht zijn; Huang belooft alles te zullen leveren wat zij nodig hebben.

Nvidia had op 15 en 16 oktober een AI summit op de planning staan in Tel Aviv. Dit event is met het oog op de situatie in de regio geannuleerd.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024