Witold Kepinski - 31 oktober 2023

Western Digital splitst HDD en Flash storage activiteiten

Western Digital heeft aangekondigd dat de Raad van Bestuur unaniem een ​​plan heeft goedgekeurd om de HDD- en Flash-activiteiten te scheiden.

Western Digital splitst HDD en Flash storage activiteiten image

Door het creëren van twee onafhankelijke, beursgenoteerde bedrijven met marktspecifieke, strategische focus, zal de scheiding van het bedrijf elke franchise beter positioneren om innovatieve technologie en productontwikkeling uit te voeren, te kapitaliseren op unieke groeimogelijkheden, respectieve leiderschapsposities uit te breiden en efficiënter te opereren met verschillende kapitaalstructuren, aldus het tech bedrijf.

De transactie biedt ook strategische mogelijkheden voor beide bedrijven. Het is de bedoeling dat de scheiding belastingvrij wordt vormgegeven en wordt beoogd voor de tweede helft van kalenderjaar 2024.

“Onze HDD- en Flash-activiteiten zijn beide goed gepositioneerd om te profiteren van de aanzienlijke marktdynamiek in de dataopslagsector, en als afzonderlijke bedrijven zullen beide over de strategische focus en middelen beschikken om kansen in hun respectieve markten na te streven. Belangrijk is dat het scheiden van deze franchises aanzienlijke waarde zal opleveren voor Wester Digital aandeelhouders, waardoor ze kunnen profiteren van de voorsprong van twee marktleiders met verschillende groei- en investeringsprofielen”, aldus het ceo David Goeckeler.

Hij vervolgt: “We hebben al een belangrijke basis gelegd door marktleidende portfolio's op te bouwen en de operationele efficiëntie van elk bedrijf te verbeteren, inclusief de oprichting van afzonderlijke businessunits voor Flash- en HDD-producten en het scheiden van operationele capaciteiten in de afgelopen jaren. Bovendien beschikken we nu over sterk product-, operationeel en financieel leiderschap om dit plan met succes uit te voeren. Elk bedrijf bevindt zich in een solide positie om op zichzelf succesvol te zijn, en de acties die we vandaag aankondigen zullen elk bedrijf verder in staat stellen om de komende jaren succes op de lange termijn te realiseren.”

Bij het voltooien van de strategische evaluatie, na een volledige evaluatie van een uitgebreide reeks alternatieven, heeft Western Digital vastgesteld dat het afstoten van de Flash-activiteiten op dit moment het beste, uitvoerbare alternatief is om de volledige waarde ervan te realiseren. Daartoe is het bedrijf van mening dat de huidige timing voor de implementatie van een op zichzelf staande scheidingsstrategie gunstig is voor haar inspanningen om aandeelhouderswaarde te creëren naarmate de omstandigheden in de sector verbeteren.

“Tijdens ons strategische beoordelingsproces hebben we strategische transacties die waarde kunnen toevoegen grondig geëvalueerd. Gezien de huidige beperkingen is het de Raad van Bestuur de afgelopen weken echter duidelijker geworden dat het realiseren van een op zichzelf staande scheiding de juiste volgende stap is in de evolutie van Western Digital en plaatst het bedrijf in de beste positie om waarde voor onze aandeelhouders te ontsluiten”, aldus Goeckeler. “We komen nu uit een historische cyclische neergang in opslag, waarbij alle veranderingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd duidelijk zichtbaar zijn in hoe goed elk bedrijf presteerde ten opzichte van branchegenoten. Naarmate we het boekjaar 2024 naderen, zien we een verbeterend marktklimaat in beide bedrijven, en blijven we openstaan ​​voor strategische kansen die verdere waarde ontsluiten in zowel onze HDD- als Flash-investeringen en -activa.”

Het definitieve besluit om uit elkaar te gaan zal afhankelijk zijn van de goedkeuring van de raad van bestuur, de uitvoering van definitieve documentatie, de(SEC) ontvangst van meningen of uitspraken over het belastingvrije karakter van de transactie en het voldoen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder de effectiviteit van de juiste indieningen bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission, de voltooiing van gecontroleerde financiële gegevens en de beschikbaarheid van financiering.

ALSO BW tm 16-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Copaco BN + BW 23-09 tm 06-10-2024