Wouter Hoeffnagel - 02 november 2023

Boeing bevestigt cyberaanval

Boeing bevestigt slachtoffer te zijn geworden van een cyberaanval. Een woordvoerder erkent dat de aanval impact heeft op diverse onderdelen van het bedrijf. De aanval zou echter geen invloed hebben op de vliegveiligheid.

Boeing bevestigt cyberaanval image

Dit meldt een woordvoerder van Boeing aan Reuters. Ransomwaregroepering Lockbit 3.0 claimde onlangs te zijn binnengedrongen in systemen van Boeing en hier gevoelige informatie te hebben buitgemaakt. De claimt een 'enorme' hoeveelheid data in handen te hebben, al is onduidelijk om hoeveel gegevens het gaat.

Boeing kreeg tot 2 november de tijd om het door de groep geƫiste losgeld te betalen. Indien de vliegtuigmaker niet tot betaling over ging, dreigden de aanvallers de gestolen data te publiceren. Deze deadline loopt dus vandaag af. De eerder gepubliceerde claim is inmiddels van de website van Lockbit 3.0 verdwenen, meldt Reuters.

Boeing erkent cyberaanval

Een woordvoerder van Boeing bevestigt tegenover het persbureau dat het bedrijf getroffen is door een cyberaanval. De aanval is van invloed om onder meer divisies die zich richten op de productie van onderdelen en distributie. De vliegveiligheid zou niet in geding zijn.

Boeing meldt ook samen te werken opsporingsinstanties en regelgevers rond de zaak. Ook stelt het klanten en leveranciers op de hoogte van het security-incident. Sommige onderdelen van de website van Boeing zijn momenteel onbereikbaar; hierop wordt een bericht getoond dat verwijst naar technische problemen.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024