Witold Kepinski - 13 november 2023

Scality benoemt Eric LeBlanc tot VP wereldwijde channel sales en GM ARTESCA

Scality, speler in betrouwbare, veilige en duurzame software voor gegevensopslag, heeft de promotie aangekondigd van Eric LeBlanc naar een nieuwe rol als vice-president van wereldwijde channel sales en algemeen manager van ARTESCA .

Scality benoemt Eric LeBlanc tot VP wereldwijde channel sales en GM ARTESCA image

Na een golf van succes met ARTESCA – Scality's eenvoudige, veilige S3-objectopslagsoftware voor onveranderlijke back-ups – zal LeBlanc zijn verantwoordelijkheid nu uitbreiden buiten EMEA en Azië-Pacific naar een mondiale rol die de verkoopkanalen in alle regio's, inclusief Amerika, stimuleert. De nieuwe focus van LeBlanc zal bijdragen aan het stimuleren van duurzame bedrijfsresultaten voor het kanaal en ARTESCA-klanten.

Peter Brennan, Scality CRO: "Eric heeft affiniteit met het uitbreiden van productlijnen via het kanaal. Het afgelopen jaar heeft hij ARTESCA met succes geherpositioneerd als een gerichte oplossing voor bescherming tegen ransomware, speciaal gebouwd voor onze partners. Dit heeft geleid tot een jaarlijkse groei van 500%. groeipercentage van de productlijnen over het afgelopen jaar, allemaal gedreven door kanaalgestuurde activiteiten. Nu is Eric goed gepositioneerd om zijn succes in alle regio's te repliceren. We zijn energiek en enthousiast om zijn kanaalexpertise wereldwijd uit te breiden."

Sinds zijn benoeming bij Scality in juli 2020 heeft LeBlanc het partnerprogramma van Scality van de grond af opnieuw opgebouwd, met de nadruk op herhaalbare, snelle oplossingen die gemakkelijk kunnen worden ingezet in kleinere middelgrote ondernemingen. Deze aanpak heeft geleid tot meer dan 95% van de nieuwe logo's die aan de klantaccounts van Scality zijn toegevoegd. Om dit succes te bereiken heeft LeBlanc meer dan 100 VAR's gerekruteerd en aan boord genomen met een nieuw accreditatieprogramma en incentives zoals de ARTESCA-uitdaging , die prijzen en contant geld uitreikt voor dealregistraties en gewonnen zaken.

In zijn nieuwe rol zal LeBlanc zich richten op het wereldwijd uitbreiden van zijn expertise naar:

  • Ontwikkel sterke herhaalbare kanaalverkoopstrategieën
  • Versterk de wereldwijde partnerschappen met distributeurs, VAR's en ISV's
  • Stimuleer innovatieve kanaalprogramma's en marktuitbreiding

Eric LeBlanc, Scality vice-president van wereldwijde kanaalverkoop en GM van ARTESCA: "Een slapende reus is ontwaakt. ARTESCA heeft onze kanaalactiviteiten een boost gegeven, waardoor VAR's een snelle, herhaalbare inkomstenstroom met goede marges hebben gekregen. Onze 100% kanaalgerichte strategie betekent nu dat meer klanten toegang hebben tot cyberveerkracht op bedrijfsniveau met de meest betaalbare, eenvoudig te implementeren objectopslagoplossing die momenteel op de markt is. Ik kijk ernaar uit om het succes dat we hebben behaald te vergroten, zodat meer partners en hun klanten dat kunnen doen moderniseren om de gegevensbescherming te verbeteren in het tijdperk van ransomware."

LeBlanc is een ervaren technologieleider met uitgebreide ervaring in het aansturen van kanaalstrategieën, GTM-uitvoering en productlijngroei om de omzet van partners te stimuleren en klanten te helpen succes te behalen. Voordat hij bij Scality kwam, bekleedde LeBlanc channelleiderschapsrollen bij Infovista, Silver Peak, 3Com, Atos en Symantec.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
Sophos All Colours BN + BW  10-10-2024 tm 31-10-024