Redactie - 03 februari 2024

Google Bard kan AI-beelden maken en spreekt meer talen

Bard, Google’s tegenhanger van ChatGPT, kan voortaan ook AI-beelden genereren, de tool is gratis beschikbaar, maar nog niet in Nederland. Ook worden er meer talen beschikbaar.

Google Bard kan AI-beelden maken en spreekt meer talen image

De huidige update maakt dat het taalmodel Gemini Pro voortaan beschikbaar is in meer dan veertig talen en in ‘meer dan 230 landen en gebieden’. Dat is nagenoeg wereldwijd, want de VN erkent momenteel 193 landen, plus Vaticaanstad en Palestina als erkende niet-delen.

Beelden genereren

Daarnaast zegt Google dat Bard voortaan ook beelden kan genereren op basis van een prompt. Dat moet wel nog in het Engels gebeuren. Google benadrukt wel dat de beeldgenerator verantwoord werd opgesteld. Zo gebruikt Google SynthID om digitaal identificeerbare watermerken in het beeld te verwerken. Daarmee kunnen systemen in principe achterhalen dat het om een AI-gegenereerd beeld gaat.

Helaas blijkt uit een snelle test dat die functie nog niet wereldwijd is uitgerold. Google zegt dat het volstaat om in het opdrachtprompt bijvoorbeeld ‘create an image of…’ op te geven. Maar testen we de functie vanuit Nederland, dan zegt Google Bard meteen dat het dat nog niet kan doen. Verder wordt ook gewelddadige, beledigende of seksueel expliciete inhoud niet toegelaten. Ook beelden van bekende personen kan je niet opvragen bij Bard.

In samenwerking met Data News

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024