Wouter Hoeffnagel - 17 februari 2024

BMW lekt gevoelige bedrijfsdata via Azure-bucket

Gevoelige bedrijfsinformatie van BMW is uitgelekt via een verkeerd geconfigureerde Microsoft Azure-server. Het is onduidelijk hoe lang de gegevens online toegankelijk waren. Onder meer private keys die toegang geven tot clouddiensten van BMW zijn uitgelekt.

BMW lekt gevoelige bedrijfsdata via Azure-bucket image

Dit meldt TechCrunch. Het lek is ontdekt door beveiligingsonderzoeker Can Yoleri, die de server in kwestie ontdekte tijdens een routinematige scan van het internet. De Azure-bucket had afgeschermd moeten zijn, maar door een configuratiefout was deze openbaar.

Private keys en inloggegevens

Yoleri deelt met de nieuwswebsite screenshots van de bucket. Hieruit blijkt dat onder meer private keys aanwezig waren op de Azure-server. Deze geven toegang tot clouddiensten van de Duitse autofabrikant in zowel China, Europa als de Verenigde Staten. Ook inloggegevens voor de productie- en developmentdatabases van het bedrijf stonden opgeslagen in de Azure-bucket.

Een woordvoerder van BMW benadrukt dat er geen klantgegevens zijn uitgelekt. Het bedrijf wil niet delen hoe lang de informatie online heeft gestaan. Ook laat BMW in het midden hoeveel partijen toegang hebben gehad tot de Azure-bucket. Het probleem is inmiddels opgelost.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024