Bizzomate bouwt zorgportalen voor Mental Care Group
Een nieuw portaal voor werknemersgezondheid voor zorgverlener Mental Care Group (MCG) is ontwikkeld door Bizzomate, speler in software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Het gaat om Vitalmindz, wat de eerste is van drie nieuwe portalen voor cliënten, medewerkers van klanten en behandelaren die worden gebouwd met low-code.
De portalen bieden mogelijkheden voor zelfhulp voor cliënten, het verlenen van zorg op afstand en helpen om de administratiedruk voor behandelaren te verminderen. Daarmee leveren ze een bijdrage aan efficiëntere en toegankelijkere geestelijke gezondheidszorg. De portalen worden gefaseerd gerealiseerd. Het eerste portaal - Vitalmindz - is al ontwikkeld. Het nieuwe portaal van Vitalmindz helpt werkgevers om hun medewerkers te ondersteunen bij het vergroten van hun vitaliteit en het voorkomen van uitval door verschillende e-health modules, webinars en online coachingsessies.
De lanceringen van een cliëntenportaal en een behandelarenportaal volgen binnenkort. Deze portalen worden naar verwachting jaarlijks gebruikt door zo’n 80.000 cliënten en 2000 behandelaren.
Wendbaar en gebruiksvriendelijk
MCG stelde twee belangrijke eisen voor de portalen:
- de onderliggende technologie moest wendbaar zijn zodat deze eenvoudig aanpasbaar is aan de snel veranderende omstandigheden in de zorg.
- de portalen moesten gebruiksvriendelijk zijn omdat deze worden gebruikt door een brede doelgroep, van jonge kinderen tot ouderen.
Er was geen standaardsoftware beschikbaar die voldeed aan deze eisen. MCG koos daarom voor het ontwikkelen van de portalen met Mendix low-code. Gerbrand van de Beek, chief digital officer bij MCG: "Low-code wordt vaak gebruikt voor interne bedrijfsprocessen en zakelijke applicaties terwijl onze portalen geschikt moesten zijn voor cliënten. Dit stelt hoge eisen aan de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheidsopties, zoals bijvoorbeeld kleurenblindheid. Daarom hebben wij Bizzomate gevraagd om het Vitalmindz-portaal te bouwen als test-case voor low-code op basis van een ontwerp dat werd aangeleverd door een externe partij. Zij hebben dit naar volle tevredenheid, binnen tijd en budget opgeleverd waarna we ook samen zijn gestart met uitwerking van de andere portalen."
Henry Kraaijenbos, partner bij Bizzomate: "MCG is een vooruitstrevende zorgorganisatie, met de visie en ambitie die nodig is om oplossingen te bieden voor de grote uitdagingen in de zorg. Hun keuze voor low-code voor de uitvoering van hun digitale strategie is daar een goed voorbeeld van. De bouw van de drie portalen, en de ervaring en expertise die we opdoen in deze samenwerking helpen MCG verder bij het verlenen van toegankelijkere en efficiënter georganiseerde zorg. Daarnaast trekken we tijdens en na dit traject samen op zodat we de geleerde lessen kunnen inzetten om andere zorginstellingen, die tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen, verder vooruit te helpen."
Tijdsbesparing door hergebruik
Hoewel de drie portalen verschillende doelgroepen bedienen, zit er een overlap tussen de gevraagde functionaliteit, zoals e-health modules en content management. De keuze voor Mendix low-code maakt het makkelijk om die functionaliteiten te hergebruiken, wat voor een flinke tijdsbesparing zorgt. Doordat het platform standaard al voldoet aan belangrijke veiligheidsnormen was het daarnaast eenvoudiger om functionaliteiten toe te voegen die helpen om zorg op afstand te verlenen, zoals chatten of beeldbellen met een behandelaar. Dit is vanwege de strenge veiligheids- en privacynormen in de zorg vaak uitdagend om te implementeren.