Witold Kepinski - 17 mei 2024

Microsoft belicht zijn bereikte doelen rond duurzaamheid

Microsoft publiceert het 2024 Environmental Sustainability Report, het jaarlijkse rapport waarmee het bedirjf de voortgang en innovaties rond de duurzaamheidsdoelstelling uitlicht.

Microsoft belicht zijn bereikte doelen rond duurzaamheid image

De afgelopen jaren heeft Microsoft op verschillende vlakken van duurzaamheid vooruitgang geboekt. Zo ligt Microsoft op gebied van emmissiereductie (Scope 1 & 2), koolstofverwijdering, het minimaliseren/hergebruik van afval, en verbetering van biodiversiteit op koers om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Microsoft heeft het voortouw genomen bij het ondersteunen van koolstofvrije elektriciteitsinfrastructuur, met als doel om in 2030 koolstofnegatief te zijn.

Ecosysteem rond datacenter Middenmeer

Microsoft heeft samen met de gemeente Hollands Kroon een project gelanceerd om het ecosysteem rondom het datacenter in Middenmeer te te verbeteren, waarbij een veerkrachtig ecosysteem wordt gecreërd dat biodiversiteit ondersteunt. Daarnaast heeft Microsoft 89.4% van servers en onderdelen van cloudhardware hergebruikt of recycled Microsoft.

Lees meer over onze duurzaamheidsdoelstellingen in het Microsoft Blog of lees het volledige Environmental Sustainability Report.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024