Witold Kepinski - 30 mei 2024

Riverdam neemt Altios Cloud Experts over

Investeringsmaatschappij Riverdam versterkt het snelgroeiende IT Managed Services Provider Platform met een meerderheidsbelang in Altios Cloud Experts uit Apeldoorn. Altios Cloud Experts is sinds 2015 een gespecialiseerde IT- en Telecom managed services provider en implementeert en beheert cloud ICT-oplossingen voor diverse organisaties in met name Midden- en Oost-Nederland. Met het belang verstevigt Riverdam het buy & build initiatief van regionaal opererende IT managed services providers.

Riverdam neemt Altios Cloud Experts over image

De IT-branche behoort tot de snelst groeiende branches in Nederland, en is daarnaast een belangrijke facilitator van de digitalisering in andere sectoren. Riverdam heeft daarop ingespeeld en heeft in de afgelopen drie jaar flink geïnvesteerd in de acquisitie van regionaal opererende IT Managed Services Providers. Met de overname van Altios Cloud Experts heeft Riverdam op dit moment een snelgroeiend platform van regionaal opererende IT Managed Services Providers gecreëerd, verspreid over vier locaties in Nederland: Emma Solutions ICT in Den Bosch, Office IT in Sneek, Xaris ICT in Wognum en Altios Cloud Experts in Apeldoorn.

De cloud ICT-oplossingen van de IT Managed Services Providers zorgen ervoor dat werknemers van MKB-bedrijven en non-profit organisaties overal veilig en onbezorgd kunnen werken. "De Nederlandse IT-markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver” stelt medeoprichter Derk van Wingerden van investeringsmaatschappij Riverdam.

De markt en organisatie van Altios Cloud Experts groeit en ontwikkelt zich steeds verder. "Onze snelle groei vraagt om een nieuwe aanpak. Het is daarom het juiste moment voor Altios Cloud Experts om aan te sluiten bij het buy & build initiatief van investeringsmaatschappij Riverdam. Bij Riverdam staan relaties en persoonlijk contact op de eerste plaats, wat deze samenwerking tot de perfecte match met Altios maakt. Met deze belangrijke stap zetten we de Altios koers nog verder door, bundelen we onze krachten, vergroten we de mogelijkheden om onze relaties nog beter te voorzien van de beste service én ontstaan er mooie groeimogelijkheden voor de medewerkers." aldus oprichter Gerard Mulder van Altios Cloud Experts.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024