Witold Kepinski - 30 mei 2024

T-Mobile neemt UScellular over

T-Mobile en UScellulair hebben aangekondigd dat T-Mobile heeft ingestemd met de overname van vrijwel alle draadloze activiteiten van UScellulair. Dit omvat de draadloze klanten en winkels van UScellulair, evenals bepaalde gespecificeerde spectrumactiva.

T-Mobile neemt UScellular over image

Na de sluiting zal het leidende 5G-netwerk van T-Mobile zich uitbreiden om miljoenen Amerikaanse mobiele klanten, vooral die in achtergestelde plattelandsgebieden, een superieure connectiviteitservaring te bieden, van een roamingervaring buiten het Amerikaanse mobiele dekkingsgebied naar volledige landelijke toegang op de grootste en grootste van het land. snelste 5G-netwerk. Bovendien zullen UScellulaire klanten de mogelijkheid hebben om volledig deel te nemen aan de toonaangevende, waardevolle plannen van Un-carrier, boordevol voordelen en extraatjes, en de beste klantenondersteuning in hun klasse, met de mogelijkheid om UScellulaire klanten honderden miljoenen dollars te besparen. Klanten van T-Mobile krijgen ook toegang tot het netwerk van UScellulair in gebieden die voorheen een beperkte dekking hadden en profiteren van verbeterde prestaties in het hele netwerk van UScellulair door de toevoeging van het verworven UScellulaire spectrum aan het netwerk van T-Mobile. En draadloze consumenten in het hele land zullen profiteren van de grotere keuze en concurrentie die deze voorgestelde transactie zal creëren.

“Met deze deal kan T-Mobile de superieure Un-carrier waarde en ervaringen waar we bekend om staan ​​uitbreiden naar miljoenen Amerikaanse mobiele klanten en hen goedkopere, voordelige abonnementen en betere connectiviteit bieden op onze best-in-class landelijke 5G-netwerk”, zegt Mike Sievert, CEO van T-Mobile. “Aangezien klanten van beide bedrijven meer dekking en meer capaciteit zullen krijgen van onze gecombineerde voetafdruk, zullen onze concurrenten gedwongen worden om bij te blijven – en zullen nog meer consumenten hiervan profiteren. Bij de Un-carrier draait alles om het opschudden van draadloze communicatie in het belang van de consument, en deze deal is een andere manier voor ons om daar nog meer van te blijven doen.”

“De aankoop en integratie van de draadloze activiteiten van UScellulair door T-Mobile zal de beste connectiviteit bieden aan plattelandsAmerikanen door middel van verbeterde landelijke dekking en serviceaanbod tegen aantrekkelijkere prijzen”, aldus Laurent Therivel, CEO van UScellulair. “De transactie biedt onze klanten toegang tot betere dekking en snelheden, evenals onbeperkt sms’en in meer dan 215 landen, contentaanbiedingen, apparaatupgrades en andere voordelen van T-Mobile.”

Best-in-class netwerkervaring

De combinatie van het spectrum en de middelen van beide bedrijven zal Amerikaanse mobiele klanten een superieure verbonden ervaring bieden op het toonaangevende landelijke 5G-netwerk van T-Mobile dat de beste prestaties, dekking en snelheid in zijn klasse biedt. Klanten van beide bedrijven, vooral die in achtergestelde plattelandsgebieden, zullen toegang krijgen tot een snellere en betrouwbaardere 5G-service die ze anders niet zouden hebben.

UScellulaire klanten zullen de mogelijkheid hebben om hun huidige abonnementen te behouden of over te stappen naar een onbeperkt T-Mobile abonnement naar keuze zonder overstapkosten, inclusief geliefde Un-carrier-voordelen zoals streaming en gratis internationale dataroaming. Als Amerikaanse mobiele klanten ervoor kiezen om over te stappen naar T-Mobile, kunnen ze samen jaarlijks honderden miljoenen dollars besparen. Sommigen zullen ook toegang hebben tot abonnementen met hogere besparingen die voorheen niet voor hen beschikbaar waren, waaronder de 5G Unlimited 55+ abonnementen van T-Mobile. Alle klanten zullen kunnen profiteren van het bekroonde klantenserviceteam van T-Mobile en betere, beter toegankelijke persoonlijke en digitale retailondersteuning krijgen.

Deze transactie zal een hoognodige keuze voor draadloos creëren in gebieden met dure en beperkte abonnementen van AT&T en Verizon, en voor gebieden die beperkt zijn tot één of geen opties voor breedbandconnectiviteit thuis. Door gebruik te maken van de extra capaciteit en dekking die wordt gecreëerd door het gecombineerde spectrum en draadloze middelen, zal T-Mobile de concurrentie stimuleren en zijn snelgroeiende breedbandaanbod voor thuisgebruik en vaste draadloze producten uitbreiden naar gemeenschappen zonder concurrerende breedbandopties, waardoor de digitale kloof voor honderden mensen verder wordt overbrugd. van duizenden klanten in de voetafdruk van UScellulair.

Playbook

T-Mobile heeft een bewezen toonaangevende staat van dienst in het samenbrengen van bedrijven in naam van verbeterde connectiviteit, keuze en waarde voor consumenten. De integraties van MetroPCS in 2013 en Sprint in 2020 worden gezien als twee van de meest succesvolle fusiecombinaties in de geschiedenis van draadloze netwerken, die resulteerden in concurrentieverhogende verschuivingen waar miljoenen consumenten van profiteerden. Door gebruik te maken van het beproefde draaiboek voor succesvolle integraties, zal T-Mobile uitzonderlijke waarde en ervaringen blijven leveren aan meer mensen in het hele land, terwijl anderen worden gedwongen dit voorbeeld te volgen, in het belang van de klanten.

T-Mobile zal ongeveer $4,4 miljard betalen voor de activa die in de transactie van UScellulair worden verworven in een combinatie van contant geld en maximaal $2,0 miljard aan schulden die door T-Mobile zullen worden overgenomen via een ruilaanbod aan bepaalde UScellulaire schuldhouders vóór sluiting. Voor zover schuldenhouders niet aan de ruil deelnemen, zullen hun obligaties blijven bestaan ​​als verplichtingen van UScellulair en zal het contante deel van de aankoopprijs dienovereenkomstig worden verhoogd. Na de afronding van de transactie zal UScellulair het eigendom behouden van zijn overige spectrum en zijn torens, waarbij T-Mobile een langetermijnovereenkomst is aangegaan om ruimte te huren op ten minste 2.100 extra torens. T-Mobile verwacht niet dat de transactie gevolgen zal hebben voor de richtlijnen van het bedrijf voor 2024 of voor het geautoriseerde aandeelhoudersrendementprogramma voor 2024. T-Mobile verwacht dat deze transactie na de integratie ongeveer $1,0 miljard aan effectieve jaarlijkse run-rate kostensynergieën zal opleveren, waarbij de totale kosten om de integratie te verwezenlijken momenteel worden geschat op tussen de $2,2 miljard en $2,6 miljard. Het bedrijf is van plan een deel van de synergieën te herinvesteren in het verbeteren van de keuze voor de consument, de kwaliteit en de concurrentie in de draadloze industrie.

De transactie, die afhankelijk is van de vervulling van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en de ontvangst van bepaalde goedkeuringen door de toezichthouders, zal naar verwachting medio 2025 worden afgerond.

Adviseurs

Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP en DLA Piper LLP treden op als juridisch adviseur van T-Mobile.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024