Witold Kepinski - 03 juni 2024

UALink Promoter Group stimuleert AI-connectiviteit in datacenters

AMD, Broadcom, Cisco, Google, Hewlett Packard Enterprise (HPE), Intel, Meta en Microsoft hebben aangekondigd dat zij hun krachten hebben gebundeld om een ​​nieuwe industriestandaard te ontwikkelen die zich toelegt op het bevorderen van hogesnelheids- en communicatie met lage latentie voor opschaling van AI-systemen die in datacenters aan elkaar gekoppeld zijn.

UALink Promoter Group stimuleert AI-connectiviteit in datacenters image

Deze eerste groep, genaamd Ultra Accelerator Link (UALink), zal een open industriestandaard definiëren en vaststellen die AI-accelerators in staat zal stellen effectiever te communiceren. Door een interconnectie te creëren op basis van open standaarden, zal UALink systeem-OEM's, IT-professionals en systeemintegrators in staat stellen een pad te creëren voor eenvoudigere integratie, grotere flexibiliteit en schaalbaarheid van hun AI-verbonden datacenters.

De bedrijven van de Promoter Group brengen uitgebreide ervaring met het creëren van grootschalige AI- en HPC-oplossingen op basis van open standaarden, efficiëntie en robuuste ecosysteemondersteuning.

Opschalen van AI-workloads stimuleren

Naarmate de vraag naar AI-compute groeit, is het van cruciaal belang om te beschikken over een robuust, efficiënt opschaalbaar netwerk met lage latentie dat eenvoudig computerbronnen aan één exemplaar kan toevoegen. Het creëren van een open industriestandaardspecificatie voor opschalingsmogelijkheden zal helpen een open en krachtige omgeving voor AI-workloads tot stand te brengen, die de hoogst mogelijke prestaties levert.

Dit is waar UALink en een industriespecificatie van cruciaal belang worden om de interface voor AI en Machine Learning, HPC en Cloud-applicaties te standaardiseren voor de volgende generatie AI-datacenters en -implementaties. De groep zal een specificatie ontwikkelen om een ​​hogesnelheidsverbinding met lage latentie te definiëren voor opschalingscommunicatie tussen versnellers en schakelaars in AI-computerpods.

De 1.0-specificatie maakt de verbinding mogelijk van maximaal 1.024 versnellers binnen een AI-computerpod en maakt directe belasting en opslag mogelijk tussen het geheugen dat is gekoppeld aan versnellers, zoals GPU's, in de pod. De UALink Promoter Group heeft het UALink Consortium gevormd en verwacht dat dit in het derde kwartaal van 2024 zal worden opgericht. De 1.0-specificatie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 beschikbaar zijn en beschikbaar worden gesteld aan bedrijven die zich aansluiten bij het Ultra Accelerator Link (UALink) Consortium

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024