Witold Kepinski - 04 juni 2024

Intel versnelt AI Everywhere tijdens Computex 2024

Intel tijdens Computex geavanceerde technologieën en architecturen onthuld die het AI ecosysteem versnellen. Van datacenter, cloud en netwerk tot aan edge en de pc. Met meer verwerkingskracht, toonaangevende energie-efficiëntie en lage totale eigendomskosten (TCO) kunnen klanten nu profiteren van alle mogelijkheden van AI-systemen.

Intel versnelt AI Everywhere tijdens Computex 2024 image

De lancering van Intel Xeon 6 processoren met Efficient-cores (E-cores), levert prestaties en energiezuinigheid voor high-density, scale-out workloads in het datacenter. Het maakt 3:1 rackconsolidatie, prestatiewinst op rackniveau tot 4,2x en prestatiewinst per watt tot 2.6x¹ mogelijk.

De aankondiging van de prijzen voor Intel Gaudi 2 en Intel Gaudi 3 AI accelerator kits, die hoge prestaties leveren met tot een derde lagere kosten vergeleken met concurrerende platforms. De combinatie van Xeon processoren met Gaudi AI accelerators in een systeem biedt een krachtige oplossing om AI sneller, goedkoper en toegankelijker te maken.

De onthulling van de Lunar Lake-architectuur voor clientprocessors om de AI PC-categorie verder te laten groeien. De volgende generatie AI PC's – met baanbrekende x86 power efficiëntie en compromisloze toepassingscompatibiliteit - levert tot 40% minder systeem-op-chip (SoC) vermogen in vergelijking met de vorige generatie.

AI

"AI is de motor achter een van de meest ingrijpende innovatietijden die de industrie ooit heeft gezien," zegt Intel CEO Pat Gelsinger. "De magie van silicium zorgt opnieuw voor exponentiële vooruitgang in computers die de grenzen van het menselijk potentieel zullen verleggen en de wereldeconomie de komende jaren zullen aandrijven.”

Gelsinger vervolgt: "Intel is een van de weinige bedrijven ter wereld die innoveert over het volledige spectrum van de AI-marktkansen - van halfgeleiderproductie tot pc-, netwerk-, edge- en datacentersystemen. Onze nieuwste Xeon, Gaudi en Core Ultra platforms, gecombineerd met de kracht van ons hardware- en software-ecosysteem, leveren de flexibele, veilige, duurzame en kosteneffectieve oplossingen die onze klanten nodig hebben om de immense kansen die voor ons liggen te maximaliseren."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024