Witold Kepinski - 07 juni 2024

Tenable koopt Eureka Security

Tenable Holdings, het bedrijf voor Exposure Management, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Eureka Security, een leverancier van data security postuurmanagement (DSPM) voor cloudomgevingen.

Tenable koopt Eureka Security image

Eureka Security helpt beveiligingsteams een holistisch beeld te krijgen van de voetafdruk van de cloudgegevensbeveiliging van een organisatie, het tegengaan van beleidsafwijkingen en misconfiguraties die gegevens in gevaar brengen, en het continu verbeteren van hun beveiligingshouding in de loop van de tijd. De overname zal naar verwachting deze maand worden afgerond.

Door DSPM-mogelijkheden aan zijn CNAPP-oplossing toe te voegen, zal Tenable klanten helpen bij het identificeren van belangrijk bewijsmateriaal met betrekking tot clouddatarisico's, inclusief waar gevoelige gegevens zich in de cloud bevinden, wie toegang heeft tot die gegevens en de ernst van het risico dat gepaard gaat met potentiële gegevenscompromis. Dit soort zichtbaarheid is van cruciaal belang voor het vermogen van een organisatie om de naleving van de cloudbeveiliging nauwkeurig te beoordelen. In het Tenable Cloud Security Outlook- onderzoek uit 2024 had 95% van de ondervraagde organisaties in de afgelopen 18 maanden te maken gehad met cloudgerelateerde inbreuken. Daarvan rapporteerde 92% de blootstelling aan gevoelige gegevens, en een meerderheid erkende schade te ondervinden van de blootstelling aan gegevens.

“De technologie van Eureka Security zal Tenable in staat stellen om een ​​nog betere prioriteit te geven aan cloudrisico’s en toxische combinaties te identificeren die verder gaan dan kwetsbaarheden, misconfiguraties en overprivilegeerde toegang, om ook gegevens die risico lopen op te nemen ” , aldus Shai Morag, senior vice-president en algemeen directeur van Cloudbeveiliging, houdbaar. “Dit is opnieuw een voorbeeld van hoe we de grenzen verleggen op het gebied van cloudbeveiligingsinnovatie voor klanten en hoe we de markt vooruit helpen door de beste mogelijkheden te ontwikkelen.”

“De datacentrische aanpak van Eureka Security biedt de zichtbaarheid, controle en automatisering die nodig zijn om door het dynamische cloudlandschap te navigeren en tegelijkertijd het hoogste niveau van beveiliging en compliance te garanderen”, aldus Liat Hayun, medeoprichter en CEO van Eureka Security. “We zijn verheugd om ons bij Tenable aan te sluiten. Door onze capaciteiten te integreren in het CNAPP-aanbod van Tenable ontstaan ​​aantrekkelijke mogelijkheden voor klanten. Tenable brengt ook een uitgebreid klantenbestand en sterke go-to-market-mogelijkheden met zich mee. We hadden geen betere match kunnen vinden om ons te helpen onze missie uit te breiden om de risico’s van clouddata wereldwijd te verminderen.”

De integratie van DSPM zal de huidige Tenable Cloud Security- oplossing vervolledigen die al belangrijke mogelijkheden omvat zoals verenigde CNAPP , ijzersterke CSPM- bescherming, bescherming van cloudworkloads en toonaangevende CIEM , die beveiligingsteams de context en prioritering zullen geven begeleiding bij het nemen van efficiënte en nauwkeurige herstelbeslissingen. De verwachting is dat de DSPM-mogelijkheden van Eureka Security later dit jaar native zullen worden geïntegreerd in Tenable Cloud Security en de toonaangevende CNAPP-oplossing.

De overname zal naar verwachting dit jaar geen materiële impact hebben op de omzet.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Telindus Proximus banner 1 22-10 t/m 27-10
Specops Software 22/10 t/m 5/11 BN+BW