Witold Kepinski - 18 juni 2024

HPE lanceert met NVIDIA een AI- enablement programma voor partners

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt een nieuw AI- enablement programma aan, in samenwerking met NVIDIA. Het programma is ontworpen om een hogere winstgevendheid en nieuwe omzetstromen voor partners te creëren. Het programma biedt nieuwe competenties en extra middelen op het gebied van AI, computing, storage, networking, hybrid cloud en duurzaamheid, en een verbeterd HPE GreenLakeaanbod en -mogelijkheden.

HPE lanceert met NVIDIA een AI- enablement programma voor partners image

HPE kondigde, als onderdeel van haar nieuwe NVIDIA AI Computing by HPE-portfolio, een nieuwe AI-partnerstrategie aan met NVIDIA. De strategie is gericht op het stimuleren van meer innovatie en meer mogelijkheden om HPE's edge-to-cloudportfolio te benutten. De strategie bestaat uit AI-workshops en competentieprogramma's die HPE's partners in staat stellen om hun AI-vaardigheden uit te breiden door middel van de volgende gedifferentieerde trainingen en certificeringen:

  • AI-accelerationworkshops bevatten een AI-readinessassessment, tools voor het ontwikkelen van op maat gemaakte AI-groeistrategieën, metingen van succes en een stappenplan voor het opbouwen van AI-diensten.
  • Workshops om AI-vaardigheden te ontwikkelen met zelfstudie en certificeringen, op HPE Tech Pro. HPE Tech Pro bevat zelfstudietrainingen ontwikkeld door NVIDIA, en HPE maakt gebruik van de nieuwste NVIDIA-certificaatprogramma's. Gecombineerd verbeteren deze middelen AI-vaardigheden, inclusief het verkopen en ontwerpen van een complete full-stack AI-oplossing van HPE’s en NVIDIA's portfolio.
  • De HPE AI Solutionscompetentie stelt partners in staat om een uitgebreide AI-ervaring te ontwikkelen die de AI-levenscyclus kan ondersteunen. In samenwerking met NVIDIA levert HPE een uitgebreid enablementprogramma voor channel partners voor het aanbevelen, implementeren en beheren van een complete AI-software- en hardwareoplossingstack, waaronder de nieuwe HPE Private Cloud AI, een full-stack kant-en-klare private cloud die is ontworpen voor AI-workloads. Partners ontwikkelen vaardigheden om een complete AI-oplossing te ontwerpen, zodat klanten hun middelen kunnen gebruiken voor het versnellen van de ontwikkeling en implementatie van AI-usecases die de productiviteit verhogen of nieuwe omzetstromen creëren.
  • Met HPE Compute competency kunnen partners expertise ontwikkelen voor de juiste inferencingoplossing ter ondersteuning van de AI-modellen en use cases die de klant overweegt. Partners zullen in staat zijn om de optimale NVIDIA-gecertificeerde HPE ProLiant GenAI-inferentieserver aan te bevelen met de AI- en datasoftwarestack die het meest geschikt is om de prestatievereisten van de klant te ondersteunen.
  • Met HPE High Performance Computing (HPC) in the Enterprise competency ondersteunen partners zakelijke klanten die hun eigen GenAI-modellen ontwikkelen en aanpassen. Daarnaast ontwikkelt de HPC-competentie expertise om andere data-intensieve modellen en use cases te ondersteunen, zoals deep learning, autonoom rijden en financiële modellering. Met deze competentie kunnen partners het HPE Crayportfolio - inclusief NVIDIA-gecertificeerde HPE Craysystemen - ontwerpen en integreren als onderdeel van hun bredere AI- en HPC-strategie.
  • De HPE Storage and Data Services competency ondersteunt HPE GreenLake for File Storage, dat nu gecertificeerd is voor NVIDIA DGX BasePOD en gevalideerd voor NVIDIA OVX.

HPE Partner Ready Vantage

HPE Partner Ready Vantage is ontwikkeld om partners in staat te stellen hun jaarlijkse inkomsten te laten groeien en een solide basis te bieden voor de voortdurende groei van hun diensten. Om de winstkansen voor partners die deelnemen aan het programma te kwantificeren heeft HPE samen met Canalys - een marktleider op het gebied van channel research - de Partner Economics Multiplier studie laten uitvoeren. De studie toonde aan dat voor elke $ 1 die klanten investeren in HPE- oplossingen, ze tot $ 4,90 uitgeven aan producten en diensten bij partners.

"Het onderzoek bekrachtigt de basis van ons programma - we erkennen de expertise van de partner en het vermogen om waarde uit te breiden naar hun klanten via onze innovatie en de unieke diensten van de partner" zegt Jesse Chavez, vicepresident Worldwide Partner Programs and Operations van HPE. "We laten het multiplicatoreffect zien van partners in HPE Partner Ready Vantage en van partners die hun mogelijkheden uitbreiden door hun eigen IP en diensten toe te voegen aan onze oplossingen."

Nieuwe updates voor HPE Partner Ready Vantagepartners:

  • De HPE Aruba Networking Security Service Edge (SSE)-competentie biedt partners de vaardigheden en expertise om applicaties zoals Zero Trust Network Access (ZTNA) en Secure Web Gateway (SWG) te integreren in een SSE-oplossing voor klanten die op zoek zijn naar beveiligde toegang met één cloudplatform.
  • De HPE Solutions for Sustainability-competentie biedt partners een aanpak om IT- duurzaamheidsmaatregelen te ontwikkelen om IT-duurzaamheidsdoelen te bereiken. Partners ontwikkelen vaardigheden om de impact van koolstofuitstoot te helpen minimaliseren binnen een breed portfolio van datacenter-, compute-, netwerk-, opslag- en hybride cloudtechnologie en -diensten. HPE biedt dit aan in samenwerking met NVIDIA, waardoor partners leren hoe ze gebruik kunnen maken van een uitgebreid portfolio van energiebesparende technologieën, zoals directe vloeistofkoeling. Ook krijgen partners inzicht in IT-duurzaamheid bij end points en applicaties die kunnen helpen de impact van koolstofuitstoot binnen de onderneming te minimaliseren.
  • HPEFS Partner Engagement Guide biedt partners middelen om te profiteren van HPE Financial Services (HPEFS), zoals Asset Upcycling Services en Certified Preowned, om tot 6% aan extra incentives te krijgen.
  • Powered by HPE GreenLake geeft serviceproviders een geautoriseerde badge die hun expertise aantoont in het gebruik van het HPE GreenLakeportfolio om hun eigen op maat gemaakte managed services aan klanten te leveren.

Verbeterde integratie en diensten met HPE GreenLake

Vandaag kondigde HPE de volgende nieuwe HPE GreenLakeaanbiedingen en -diensten aan die partners in staat stellen om een snellere time-to-value en krachtige inzichten te leveren aan hybride cloudomgevingen van klanten:

  • gestandaardiseerde Rapid instances van HPE GreenLake maken het voor partners makkelijker en sneller om HPE GreenLakeproducten op het gebied van virtualisatie, containerisatie en Zerto cyber resilience te configureren en te prijzen. Deze vooraf gevalideerde hardware- en softwarepakketten zorgen voor een gestroomlijnde ervaring, van offerte tot activering. Snellere workloads worden toegevoegd in toekomstige releases.
  • Nu native op HPE GreenLake Flex Solutions is OpsRamp hybride observeerbaarheid en het Sustainability Insight Center. Samen met Consumption Analytics geven deze verbeteringen klanten en partners de tools om hun hybride cloudinstallaties met vertrouwen te beheren en krachtige inzichten te verkrijgen op het gebied van duurzaamheid.
  • HPE GreenLake managed service provider (MSP) workspaces ondersteunen nu OpsRamp, HPE GreenLake for Compute Ops Management en HPE Aruba Networking User Experience Insight. Hierdoor kunnen MSP's eenvoudig compute en networking beheren en krijgen ze full-stack observability over hun multi-vendor hybride cloud, wat uiteindelijk hun marktbereik vergroot. Extra mogelijkheden, zoals eenvoudigere API-integratie, stellen MSP's in staat om het beheer van tenants te stroomlijnen en te automatiseren, en de privacy en beveiliging te verbeteren.

"Sinds de lancering van HPE GreenLake vijf jaar geleden is het versnellen van winstgevende groei en het opbouwen van nieuwe inkomstenstromen binnen HPE's portfolio en diensten een belangrijke focus en differentiator geweest voor HPE's kanaal- en partnergemeenschap", zegt Ewington. "Met het begin van AI en de impact ervan op de hybride cloud verdubbelen we de innovatie binnen onze producten, trainingen en programma's om de winstgevendheid voor onze partners verder te verhogen," zegt Simon Ewington, vicepresident of Worldwide Channel & Partner Ecosystem bij HPE.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024