Hans Steeman - 25 juni 2024

Hammerspace integreert S3-ondersteuning in zijn Global Data Platform

Hammerspace, de storageprovider uit San Mateo (Californië), heeft de toevoeging aangekondigd van de S3-interface aan zijn Global Data Platform. Hiermee wordt de orkestratie van beschikbare datasets naar beschikbare rekenkernen (zoals GPU’s) sterk vereenvoudigd. CEO David Flynn (foto): “Door S3 toe te voegen aan alle andere standaardprotocollen voor gegevensimport die we al ondersteunen, zorgt het Hammerspace-platform voor een naadloze en efficiënte overdracht van bestaande gegevens naar een wereldwijd bestandssysteem dat wordt gevoed door het geautomatiseerde orkestratiesysteem.”

Hammerspace integreert S3-ondersteuning in zijn Global Data Platform image

Deze uitbreiding verbetert de toegankelijkheid van bestaande datasets in objectopslag en optimaliseert de pijplijn voor elk opslagtype. Hierdoor kunnen infrastructuurteams zich concentreren op het verkrijgen van inzichten en het stimuleren van innovatie. 

David Flynn: “Het is vaak een uitdaging om toegang te krijgen tot alle beschikbare GPU's in de eigen datacenters van een organisatie of in de cloud. Nog moeilijker kan het zijn om bruikbare datasets te identificeren en die data lokaal te plaatsen bij de beschikbare rekenkernen. HPC-centra en enterprise infrastructuur architecten zijn dringend op zoek naar oplossingen om grote datasets te organiseren en te verplaatsen naar de plek waar de GPU's zich bevinden. Met de toevoeging van de S3-interface aan het Global Data Platform, kunnen HPC-centra en enterprise netwerkbeheerders snel grote datasets, ongeacht de locatie, beheren en deze ontsluiten op de plek waar de GPU's zich bevinden.”

Hyperscale NAS

Ook META gebruikt inmiddels het eerde dit jaar geïntroduceerde Hyperscale NAS-platform voor zijn AI-ontwikkeling. David Flynn: “We kunnen nu claimen dat dit het snelste bestandssysteem in de markt is. Dit is mogelijk door het ‘Data in Motion’-concept. Hierbij wordt alleen de meta data verplaatst en kunnen de bestanden op hun oorspronkelijke plaats blijven staan.”

De recent aangekondigde Hyperscale NAS, heeft de marktverwachtingen ver overtroffen en de orderportefeuille alleen al in het eerste half jaar vertienvoudigd. Hyperscale NAS combineert HPC-prestaties van parallelle bestandssystemen met op open standaarden gebaseerde NAS-eenvoud.

Het succes heeft voor het eerst een beursgang voor het bedrijf mogelijk gemaakt. David Flynn: “Een van de eerste vereisten voor zo’n stap is dat je winstgevend (cashflow positief) bent. Dat zijn we nu. Omdat we een softwarebedrijf zijn, zijn onze cijfers ook zeer stabiel en kunnen we snel opschalen. Daarmee een potentiële beursgang, waarschijnlijk binnen 18 - 24 maanden, dichterbij gekomen.”

Door: Hans Steeman

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024