Wouter Hoeffnagel - 25 juni 2024

CPO Steve Teixeira beschuldigt Mozilla van discriminatie wegens kankerdiagnose

Chief Product Officer Steve Teixeira klaagt zijn werkgever Mozilla Corporation en drie managers van het bedrijf aan wegens discriminatie. Teixeira is gediagnostiseerd met kanker en stelt dat Mozilla hem vanwege zijn ziekte discrimineert.

CPO Steve Teixeira beschuldigt Mozilla van discriminatie wegens kankerdiagnose image

Teixeira lag naar eigen zeggen op koers op CEO van Mozilla te worden. In oktober 2023 werd hij echter gediagnostiseerd met een oogmelanoom. Hij nam van 30 oktober 2023 tot en met 1 februari 2024 verlof voor zijn medische behandeling. Bij zijn terugkeer zou Mozilla echter geprobeerd hebben hem een lagere functie te geven en hem uit het bedrijf 'te duwen'.

'Ongefundeerde zorgen en aannames'

"Direct bij zijn terugkomst voerde Mozilla campagne voor het demoveren van Mr Teixeira op basis van ongefundeerde zorgen en aannames over zijn vermogen als een individu met kanker", stelt de aanklacht. "Interim Chief Executive Officer Laura Chambers en Chief People Officer Dani Chehak waren zeer duidelijk tegen Mr Teixeira: hij kon niet verder als Chief Product Officer - en kon na 2024 niet verder als Mozilla werknemer in welke vorm dan ook - vanwege zijn diagnose.

Naast Mozilla zijn ook Chambers, Chehak en voormalig CEO Mitchell Baker door Teixeira aangeklaagd.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW
Huawei 21/10 - 04/11 BN + BW