Wouter Hoeffnagel - 26 juni 2024

Duitse vertrekregeling van SAP krijgt fors meer aanmeldingen dan verwacht

Een vertrekregeling bij SAP in Duitsland is onverwacht populair. In totaal willen zo'n 5.300 Duitse medewerkers SAP verlaten. Dit komt neer op een vijfde van het totale personeelsbestand en is twee keer zoveel als beoogd.

Duitse vertrekregeling van SAP krijgt fors meer aanmeldingen dan verwacht image

Dit meldt het Duitse Handelsblatt. De vertrekregeling is door SAP in het leven geroepen als onderdeel van een herstructurering. Het gaat om twee aanbiedingen: een genereuze regeling voor vroegtijdig pensioen, en een zogeheten 'vrijwillig programma' voor het verlaten van het bedrijf met vertrekpremie.

Fors meer mensen kiezen voor vrijwillig vertrek

Zo'n 5.300 Duitse medewerkers willen dus gebruik maken van het aanbod. Hiervan komen 3.200 werknemers in aanmerking voor vroegtijdig pensioen, waarvoor zij minimaal 55 jaar oud moeten zijn. De overige 2.100 werknemers kiezen voor een vrijwillig vertrek bij de organisatie met vertrekpremie. Met name deze laatste groep is volgens bronnen van Handelsblatt aanzienlijk groter dan verwacht.

SAP wil naar verluid 99% van de aanmeldingen voor vroegtijdig pensioen goedkeuren. Van de aanmeldingen voor het vrijwillige programma gaat het om ongeveer 50%. Handelsblatt meldt dat het maanden kan deuren voordat de besluiten definitief zijn.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024