Witold Kepinski - 28 juni 2024

Google biedt meer Vertex AI mogelijkheden

Google kondigt aanzienlijke verbeteringen aan in modellen en bedrijfsplatformmogelijkheden met Vertex AI.

Google biedt meer Vertex AI mogelijkheden image

Gemini 1.5 Flash

Gemini 1.5 Flash werd vorige maand aangekondigd als openbare preview en is nu algemeen beschikbaar. Daarmee is het een optie voor een breed scala aan use cases op grote schaal, van retail chat agents tot documentverwerking en onderzoeksagenten die hele repositories kunnen synthetiseren.

Het allerbelangrijkste is dat de sterke mogelijkheden, lage latentie en kostenefficiëntie van Gemini 1.5 Flash snel favoriet zijn geworden bij klanten, aldus Google. Het biedt volgens google voordelen ten opzichte van vergelijkbare modellen zoals de GPT 3.5 Turbo:

  • Contextvenster van 1 miljoen tokens, wat ongeveer 60x groter is dan het contextvenster van GPT-3.5 Turbo
  • Gemiddeld 40% sneller dan GPT-3.5 Turbo bij een invoer van 10.000 tekens
  • Tot 4x lagere invoerprijs dan GPT-3.5 Turbo, met contextcaching ingeschakeld voor invoer groter dan 32.000 tekens

"Bij UberEats zijn we actief bezig met het opnieuw vormgeven van de manier waarop mensen de dingen krijgen die ze willen en nodig hebben," zei Narendran Thangarajan, Staff Software Engineer bij Uber. "Als resultaat hiervan hebben we de Uber Eats AI-assistent gebouwd, waarmee onze gebruikers naadloos kunnen leren, ideeën kunnen bedenken, ontdekken en winkelen voor dingen in onze catalogus via natuurlijke taalconversaties. Met Gemini 1.5 Flash zien we bijna 50% snellere responstijden, wat cruciaal is voor de algehele klantervaring. We kijken uit naar de impact die het model zal hebben op efficiëntie en klanttevredenheid en de nieuwe kansen die het ontsluit met multimodaliteit en langere contextvensters."

“Gemini 1.5 Flash maakt het voor ons gemakkelijker om onze opschalingsfase van het toepassen van generatieve AI bij taken met een hoog volume voort te zetten, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de uitvoer of het contextvenster, zelfs voor multimodale gebruiksscenario’s”, zegt JC Escalante, Global Head of Genative AI bij marktonderzoeksbureau Ipsos. “Gemini 1.5 Flash creëert mogelijkheden om de ROI beter te beheren.”

“Als een AI-first bedrijf dat zich richt op het in staat stellen van enterprise marketingteams om hun werk sneller gedaan te krijgen, is het absoluut noodzakelijk dat we hoogwaardige multimodale modellen gebruiken die kosteneffectief en toch snel zijn, zodat onze klanten snel en gemakkelijk geweldige inhoud kunnen creëren. bestaande assets opnieuw vormgeven”, zegt Suhail Nimji, Chief Strategy Officer bij Jasper.ai. “Met Gemini 1.5 Pro en nu 1.5 Flash zullen we de lat blijven hoger leggen voor het genereren van content, waarbij we ervoor zorgen dat de merkstem en marketingrichtlijnen worden nageleefd, terwijl we tegelijkertijd de productiviteit verbeteren.”

Bedrijven en ontwikkelaars kunnen hier klikken om nu aan de slag te gaan met Gemini 1.5 Flash op Vertex AI.

Gemini 1.5 Pro

Gemini 1.5 Pro is nu beschikbaar met een contextvenster van maximaal 2 miljoen tokens en is uitgerust om unieke multimodale gebruiksscenario's te ontgrendelen die geen enkel ander model aankan.

Voor de verwerking van slechts zes minuten aan video zijn meer dan 100.000 tokens nodig en grote codebases kunnen meer dan 1 miljoen tokens bevatten. Of het nu gaat om het vinden van bugs in talloze regels code, het vinden van de juiste informatie in onderzoeksbibliotheken of het analyseren van uren aan audio of video, het uitgebreide contextvenster van Gemini 1.5 Pro helpt organisaties nieuwe wegen in te slaan, aldus Google.

Bedrijven en ontwikkelaars kunnen hier klikken om nu aan de slag te gaan met Gemini 1.5 Pro met contextmogelijkheden voor 2 miljoen tokens.

Lees alle details verder hier.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024