Subsidieregeling voor publiek private samenwerking rond cyberweerbaarheid keert terug
De subsidieregeling Versterking Cyberweerbaarheid van het Digital Trust Center (DTC) is per 2 september 2024 weer opengesteld. De regeling stimuleert publiek private samenwerking, met als doel sectoren, regio's en ketens cyberveiliger te maken. Voor het eerst is de subsidieregeling dit jaar ook opengesteld voor Caribisch Nederland.
Dit kondigt minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat. Het doel van de subsidieregeling is om cyberweerbaarheidsnetwerken te creëren waar leden hun kennis en kunde rond cyberweerbaarheid toepassen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers langdurig samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen (niet-vitale) branches, sectoren en regio’s. Sinds de lancering van deze subsidieregeling in 2018, zijn er 37 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd. Bekijk hier de projecten bekijken die in 2023 of eerdere jaren subsidie hebben ontvangen.
600.000 euro beschikbaar
In 2024 is er een bedrag van 600.000 euro beschikbaar voor de beste projectplannen die gericht zijn op het verhogen van de cyberweerbaarheid van bedrijven. De maximale ondersteuning per project bedraagt 150.000 euro. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) draagt zorg voor de uitvoering van deze subsidieregeling.
Heb je een goed idee of plan voor het verbeteren van de cyberweerbaarheid van bedrijven in jouw branche, sector of regio? Dan komt jouw project mogelijk in aanmerking voor de subsidieregeling Versterking Cyberweerbaarheid 2024. Meer informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden vind je binnenkort op de website van RVO. Plannen kunnen tussen 2 september en 14 oktober 2024 bij RVO ingediend worden.