Redactie - 04 juli 2024

IBM Consulting en Microsoft werken nauwer samen rond security

IBM (en Microsoft kondigen een versterkte samenwerking aan op het gebied van cyberbeveiliging om klanten te helpen hun beveiligingsactiviteiten te vereenvoudigen en te moderniseren en hun hybride cloudidentiteiten te beheren en beschermen.

IBM Consulting en Microsoft werken nauwer samen rond security image

Nu organisaties hybride cloud en AI omarmen om innovatie te stimuleren, hebben ze geavanceerde beveiligingsmogelijkheden nodig om hun meest waardevolle gegevens te beschermen. Door de toonaangevende cybersecuritydiensten van IBM Consulting te combineren met het uitgebreide beveiligingstechnologieportfolio van Microsoft, bieden de twee bedrijven klanten de tools en expertise die ze nodig hebben om hun end-to-end beveiligingsactiviteiten te vereenvoudigen en moderniseren, de kracht van de cloud te benutten, gegevens te beschermen en bedrijfsgroei te stimuleren.

"Om succesvol te navigeren in het steeds veranderende en steeds complexere digitale landschap, kan beveiliging niet langer een bijzaak zijn - het moet een fundamenteel onderdeel zijn van de kernactiviteiten van elke organisatie", aldus Mark Hughes , Global Managing Partner van Cybersecurity Services, IBM Consulting. "Onze samenwerking met Microsoft biedt klanten een vereenvoudigde, efficiënte en kosteneffectieve aanpak om cloudworkloads te beschermen en de proliferatie van bedreigingen waarmee organisaties regelmatig worden geconfronteerd, effectief te beheren."

Modernisering van beveiligingsactiviteiten 

De Threat Detection and Response (TDR) Cloud Native- service van IBM combineert Microsoft Sentinel, Microsoft Defender XDR en Microsoft Defender voor Cloud met de op AI gebaseerde beveiligingstechnologieën die ten grondslag liggen aan de TDR Cloud Native-service van IBM. Zo kunnen klanten sneller bedreigingen detecteren en hierop reageren.

Als onderdeel van de service biedt het wereldwijde team van beveiligingsanalisten van IBM Consulting 24/7 monitoring, onderzoek en geautomatiseerde oplossing van beveiligingswaarschuwingen in de hybride cloudomgevingen van klanten. IBM Consulting kan klanten ook helpen hun beveiligingsactiviteiten te transformeren om de waarde van de end-to-end beveiligingsoplossingen van Microsoft te maximaliseren.

Door het volledige bereik van Microsoft's beveiligingsportfolio te benutten, beschermt de TDR Cloud Native-service Microsoft-cloudomgevingen voor klanten effectief. Als erkenning voor de nauwe integratie met het Microsoft Security-platform, behaalde de service de Microsoft MXDR-geverifieerde oplossingsstatus.

Cloudidentiteiten beheren en beveiligen

Cloudidentiteit wordt een steeds belangrijkere hoeksteen van de cyberstrategie van elke organisatie, maar het wordt gecompliceerd door het brede scala aan beschikbare tools, services en benaderingen. Om klanten te helpen bij het navigeren door deze complexe omgeving, werkten IBM Consulting en Microsoft samen aan een uitgebreide oplossing op basis van de basis die wordt geboden door de Microsoft Entra®-suite van tools en verbeterd door IBM's scala aan automatisering, accelerators en kennis van het industriedomein. De oplossing is ontworpen om de cloudreis te beschermen en tegelijkertijd het identiteitslandschap en de kosten die gepaard gaan met het uitvoeren van meerdere identiteitstools en -services te optimaliseren, wat resulteert in een meer geoptimaliseerde, kosteneffectieve en beveiligde service voor klanten.

"Nu de digitale transformatie in elke sector versnelt, hebben organisaties een uitgebreide, uniforme aanpak van cloudbeveiliging nodig die hun hele onderneming beschermt, van de chip tot de cloud", aldus Alym Rayani, VP Security Marketing bij Microsoft. "Onze samenwerking met IBM Consulting maakt het voor klanten eenvoudiger om de kracht van de cloud en AI veilig te benutten om bedrijfsinnovatie te stimuleren."

Co-investeren in skilling

De samenwerking tussen IBM Consulting en Microsoft bouwt voort op de lange geschiedenis van gezamenlijke ontwikkeling en levering van enterprise-class cloud- en beveiligingsoplossingen van de bedrijven. IBM Consulting en Microsoft investeren in gezamenlijke go-to-market-initiatieven en reskilling-programma's om de nieuwe aanbiedingen te ondersteunen en klanten te helpen beveiliging op de voorgrond te plaatsen van hun cloud- en AI-reizen. Zo zijn de 1.300 Microsoft-gecertificeerde beveiligingsprofessionals van IBM Consulting getraind in het native inbedden van Microsoft-gebaseerde beveiligingstools, waaronder de Microsoft Defender-suite en -services, in het complexe cloud- en applicatielandschap van klanten.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024