Witold Kepinski - 04 juli 2024

Rapid7 neemt Noetic Cyber over

Rapid7, een speler in uitgebreide risico- en bedreigingsdetectie, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Noetic Cyber, een innovator en een speler in cyber asset attack surface management (CAASM).

Rapid7 neemt Noetic Cyber over image

De toevoeging van Noetic's CAASM-oplossing aan Rapid7's bestaande cybersecurity-oplossingen zal een uitgebreider inzicht bieden in de omgeving van een klant, inclusief inzicht in zowel interne als externe activa, on-premise en in de cloud.

Noetic Cyber ​​werd in 2019 opgericht door Paul Ayers, Allen Hadden en Allen Rogers om beveiligingsteams in staat te stellen hun aanvalsoppervlak te beheersen. Noetic Cyber ​​biedt een proactieve benadering van cyber asset- en exposure management, waardoor beveiligingsteams hun beveiligingshouding kunnen zien, begrijpen en corrigeren en drift kunnen beheersen. Het doel van Noetic Cyber ​​is om beveiligingstools te verbeteren en de effectiviteit te controleren door bestaande datasilo's af te breken en het hele beveiligingsecosysteem te verbeteren.

'Gefragmenteerd aanvalsoppervlak tast beveiliging aan'

"Gefragmenteerd aanvalsoppervlak verstikt de productiviteit, efficiëntie, samenwerking en geloofwaardigheid van de beveiliging", aldus Corey Thomas, CEO van Rapid7. "De toevoeging van Noetic's oplossing aan ons platform zorgt ervoor dat Rapid7 de meest productieve ervaring met beveiligingsoperaties kan leveren en tegelijkertijd toegankelijker wordt voor de teams die het het meest nodig hebben."

De overname van Noetic Cyber ​​zal naar verwachting worden afgerond in het derde fiscale kwartaal van Rapid7 en zal naar verwachting geen materiële impact hebben op de Annualized Recurring Revenue (ARR) van het bedrijf in 2024. Lees meer details hier.


DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024