Wouter Hoeffnagel - 05 juli 2024

Inschrijvingen voor hackathon politie en OM geopend

De inschrijvingen voor de Hackathon 2024 zijn geopend. De hackathon is georganiseerd door de politie-eenheid Den Haag en het Openbaar Ministerie Den Haag. Deelnemers gaan aan de slag met echte cyberzaken.

Inschrijvingen voor hackathon politie en OM geopend image

De hackathon vindt op vrijdag 11 oktober plaats op het hoofdbureau van Microsoft Nederland bij Schiphol. Het event is gericht op werknemers van bedrijven uit de cybersecuritywereld. Deelnemers werken tijdens de hackathon aan echte cyberzaken, die voorafgaand aan het event geanonimiseerd worden. De zaken hebben onder meer betrekking op phishing, vriend-in-nood-fraude en bankhelpdeskfraude. Deelnemers zoeken naar aanknopingspunten, die de politie later kan gebruiken om de zaken daadwerkelijk op te lossen.

Bryan Sewberath Misser is een van de organisatoren van de hackathon en licht toe: “We zagen tijdens de coronaperiode een enorme verschuiving van traditionele naar digitale criminaliteit. De ontwikkelingen op het gebied van cybercrime gaan razendsnel. Met strafrecht alleen kunnen we dat niet bestrijden, de private sector heeft daar ook een belangrijke verantwoordelijkheid in. Dat gebeurt gelukkig ook steeds meer, denk bijvoorbeeld aan banken die gelijk contact opnemen als zij zien dat er ineens hoge bedragen van een rekening worden opgenomen. We kunnen de kennis van private partijen als politie ook goed gebruiken, omdat zij natuurlijk anders tegen bepaalde problemen aankijken dan wij. Tijdens deze hackathon proberen we deze kennis te bundelen.” Meer informatie is hier beschikbaar.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024