Witold Kepinski - 12 juli 2024

Main Capital Partners neemt Amerikaanse DevOps softwareleverancier Flexagon over

Main Capital Partners breidt verder uit in de infrastructuur softwaremarkt met de overname van Flexagon, een Amerikaanse softwareleverancier van DevOps-oplossingen voor complexe technologische bedrijfsomgevingen.

Main Capital Partners neemt Amerikaanse DevOps softwareleverancier Flexagon over image

Flexagon, opgericht in 2014 in Green Bay, Wisconsin, is een toonaangevende leverancier van DevOps-oplossingen. Flexagon’s flagship oplossing, FlexDeploy, automatiseert, beveiligt en stroomlijnt de levenscyclus van softwareontwikkeling en -implementatie voor complexe omgevingen zoals Oracle, Salesforce, SAP en Open Systems. Flexagon bedient een wereldwijd klantenbestand in alle bedrijfskritische sectoren, waaronder productie, overheid, gezondheidszorg en hightech. Flexagon helpt klanten hun snelheid en kwaliteit te verhogen en tegelijkertijd te voldoen aan industriële standaarden en voorschriften. Met ongeveer 40 werknemers en een track record van gemiddeld 25% terugkerende omzetgroei per jaar, heeft Flexagon belangrijke klanten aan zich weten te binden, waaronder Sonoco, Heathrow Airport, HNI Corporation en Zebra Technologies.

Met de strategische steun van Main zal Flexagon nieuwe groeikanalen benutten om haar marktaandeel in Noord-Amerika te vergroten en internationale aanwezigheid op de Europese markt verder uit te breiden. Het bedrijf zal gebruik maken van een selectieve buy-and-build strategie om het FlexDeploy-aanbod uit te breiden met complementaire oplossingen. Door een combinatie van organische en anorganische groei-initiatieven wordt Flexagon in staat gesteld langdurige innovatie binnen de DevOps-markt te stimuleren en klanten het toonaangevende DevOps-aanbod voor bedrijfsecosystemen te bieden.

DevOps

Dan Goerdt, CEO van Flexagon, ligt toe: "We zijn enthousiast over onze strategische samenwerking met Main Capital en het potentieel om de wereldwijde bekendheid en impact van Flexagon's DevOps-platform te versnellen. Main's uitzonderlijke track record in het winstgevend laten groeien van enterprise softwarebedrijven is een duidelijke winst voor de klanten, medewerkers en partners van Flexagon."

Daan Visscher, Investment Director & Co-head North America, concludeert: "We zijn verheugd om samen te werken met Flexagon om de volgende fase van winstgevende groei te ondersteunen. We zijn onder de indruk van Flexagon's innovatieve oplossingen, de mogelijkheid om meerdere software-ecosystemen te ondersteunen, en sterke positionering binnen complexe technologische bedrijfsomgevingen. We kijken ernaar uit om samen te werken met het managementteam om het productaanbod en de waardepropositie voor klanten uit te breiden door middel van organische initiatieven en strategische overnames."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024