Witold Kepinski - 13 juli 2024

Visma ziet omzet met dubbele cijfers groeien

Visma behaalde in het tweede kwartaal van 2024 een omzet van 699 miljoen euro, een stijging van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groei werd voornamelijk gerealiseerd dankzij een toename in verkoop aan zowel bestaande als nieuwe klanten en dankzij overnames. De EBITDA van Visma bedroeg in het tweede kwartaal 222 miljoen euro, een stijging van 35% jaar-op-jaar en een marge van 31,7%.

Visma ziet omzet met dubbele cijfers groeien image

"Door een periode van sterke groei blijven we de schaalbaarheid van het bedrijfsmodel van Visma aantonen”. In de eerste helft van 2024 hebben meer dan 270.000 nieuwe klanten zich bij Visma aangesloten. We zijn trots op het vertrouwen dat zij in ons stellen om hun meest bedrijfskritische processen te beheren", zegt Merete Hverven (foto), CEO van Visma.

Sterke SaaS-groei

De Annualised Repeatable Revenue (ARR) van Visma stond eind juni op een recordhoogte van 2,54 miljard euro, een groei van 21% op jaarbasis. Meer dan 89 procent van de omzet van Visma in het tweede kwartaal is afkomstig van cloudproducten en -diensten, tegenover 86 procent in dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit SaaS (Software as a Service)-producten op abonnementsbasis vormde 76 procent van de totale omzet in het kwartaal, een stijging van vier procentpunten ten opzichte van vorig jaar.

"De verschuiving van on-premise software naar cloud- en SaaS-oplossingen blijft een sterke onderliggende drijfveer van de groei van Visma en succes in de markt. We hebben aanzienlijke resources geïnvesteerd in zowel productontwikkeling als overnames om ervoor te zorgen dat we de meest moderne, gebruiksvriendelijke en veilige digitale bedrijfstools op de markt hebben", zegt Hverven.

Verdere marktuitbreiding

Visma heeft in het tweede kwartaal negen softwarebedrijven overgenomen, waarmee het haar aanwezigheid heeft uitgebreid naar in totaal 33 landen. In april betrad Visma de markt in Italië door de overname van Fiscozen, een SaaS-platform voor belastingadvies. In juni werd Kroatië toegevoegd aan het portfolio met de overname van Moj eRačun, leverancier van e-facturatieoplossingen en andere digitale bedrijfssoftware.

Een andere nieuwe aanwinst dit kwartaal is MyCompanyFiles, een platform dat gespecialiseerd is in beveiligde document- en informatie-uitwisseling voor Franse accountantskantoren. Dit is de derde overname van Visma in Frankrijk tot nu toe in 2024, waarmee Visma haar positie op de Franse markt verder versterkt.

"We blijven goed presteren in onze kernmarkten, maar onze nieuwe markten leveren nu de grootste bijdrage aan de groei van Visma. Dit bevestigt dat onze formule voor marktuitbreiding werkt", zegt Hverven.

Download hier het volledige rapport.

Belangrijkste hoogtepunten van het tweede kwartaal van 2024:

  • Omzet van 699 miljoen euro, 21% groei op jaarbasis
  • EBITDA van 222 miljoen euro, 35% groei op jaarbasis
  • Annualised Repeatable Revenue bereikt 2,54 miljard euro
  • Negen overnames afgerond gedurende het kwartaal
Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024