Wouter Hoeffnagel - 13 juli 2024

X hoeft ontslagen personeel geen aanvullende ontslagvergoeding te betalen

X en topman Elon Musk is een groep van bijna 6.000 ontslagen medewerkers geen geld schuldig. Dit oordeelt een Amerikaanse rechter in een rechtszaak aangespannen door de voormalig werknemers, die stellen in totaal nog zeker een half miljard euro aan ontslagvergoedingen tegoed hebben.

X hoeft ontslagen personeel geen aanvullende ontslagvergoeding te betalen image

Het gaat om werknemers van het voormalige Twitter. Zij werden ontslagen nadat Musk in oktober 2022 het platform overnam. De boze ex-medewerkers wezen op de Employee Retirement Income Security Act, die regels omvat voor vergoedingen die Amerikaanse bedrijven moeten betalen bij ontslagen. Het ontslagen personeel kreeg overigens wel een ontslagvergoeding. Deze zou echter gelijk zijn aan één maand salaris. De ex-medewerkers stellen dat dit niet voldoende was en in strijd met de Employee Retirement Income Security Act.

Een rechter in San Francisco gaat hierin echter niet mee en oordeelt dat de medewerkers geen aanspraak kunnen maken op deze wet. Dit aangezien Musk na de overname al had gemeld dat ontslagen medewerkers slechts een beperkte compensatie hoefden te verwachten.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024