Witold Kepinski - 16 juli 2024

Datadog kondigt Kubernetes Autoscaling aan

Datadog, een monitoring- en beveiligingsplatform voor cloudapplicaties, heeft Datadog Kubernetes Autoscaling aangekondigd, een set mogelijkheden die op intelligente wijze resource-optimalisatie automatiseert en automatisch de Kubernetes-omgevingen van klanten kan schalen op basis van realtime en historische gebruiksstatistieken.

Datadog kondigt Kubernetes Autoscaling aan image

Met deze aankondiging is Datadog de eerste observability-leverancier die klanten in staat stelt om rechtstreeks vanaf het platform wijzigingen aan te brengen in hun Kubernetes-omgevingen.

Bij het implementeren van applicaties op Kubernetes kiezen teams er vaak voor om resources te overprovisioneren om te voorkomen dat infrastructuurcapaciteitsproblemen eindgebruikers beïnvloeden. Dit kan leiden tot een grote hoeveelheid verspilde rekenkracht en hogere cloudkosten. Volgens het recente rapport van Datadog, State of Cloud Costs 2024, was 83% van de containerkosten gekoppeld aan inactieve resources. Om deze reden is het van cruciaal belang dat organisaties een oplossing hebben die resourcegebruik kan monitoren en infrastructuurprestaties en computingkosten kan optimaliseren, terwijl applicaties presteren met voldoende resources om te schalen.

Kubernetes-resources bewaken en optimaliseren

Datadog Kubernetes Autoscaling bewaakt en optimaliseert Kubernetes-resources. Dit leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen voor de cloudinfrastructuur van een organisatie en helpt optimale applicatieprestaties voor workloads, verbeterde gebruikerservaringen en een betere ROI op containeractiva te garanderen. Klanten kunnen workloads en clusters met een hoog aantal inactieve resources identificeren, een eenmalige oplossing implementeren via intelligente automatisering of Datadog inschakelen om de workload automatisch doorlopend te schalen. Deze nieuwe mogelijkheden stellen operators in staat om de juiste balans te vinden tussen kosten en gebruikerservaring op basis van hun risicoprofielen.

"Containers zijn een van de belangrijkste gebieden van verspilde uitgaven omdat er zoveel kosten zijn verbonden aan inactieve resources, maar organisaties kunnen het risico niet lopen dat de prestaties achteruitgaan of dat er niet genoeg resources zijn om te schalen. De sleutel voor bedrijven is om een ​​balans te vinden tussen controle en automatisering, waarbij ze acties kunnen automatiseren wanneer ze er klaar voor zijn", aldus Yrieix Garnier, VP of Product bij Datadog. "Datadog Kubernetes Autoscaling biedt deze balans. Door geautomatiseerde Kubernetes rightizing te verbinden met realtime kosten- en prestatiegegevens, is Datadog het enige uniforme platform van ondernemingsklasse dat end-to-end observatie, beveiliging en resourcebeheer op schaal biedt voor elke Kubernetes-gedreven organisatie."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024