Wouter Hoeffnagel - 15 juli 2024

Consortium neemt dochterondernemingen Centric over

Een consortium van ICT-bedrijven en investeerders neemt de dochterondernemingen van Centric Holding over. Investeringsmaatschappij Imker Capital Partners krijgt een meerderheidsbelang in het Nederlandse ICT-bedrijf.

Consortium neemt dochterondernemingen Centric over image

Dit maakt Centric bekend. Het consortium bestaat uit onder meer Adriaan Mol, oprichter van Mollie en Bird, Ronald Bezuur, oprichter en CEO van Uniserver en Bram Bastiaansen, oprichter van ACT Group. Imker Capital Partners heeft een meerderheid in het consortium. Dit is een volledig met eigen geld gefinancierde investeerder met Nederlandse wortels en een bewezen staat van dienst op het terrein van software en IT Services.

Groei Centric ondersteunen

Willem Meijer, bestuursvoorzitter Centric: “Na een zorgvuldig verkoopproces hebben we gekozen voor Imker Capital Partners, met het consortium van Nederlandse ondernemers. Met deze koper hebben we een langetermijn-investeerder gevonden, die voldoet aan de criteria die we als bestuur en met de beheerder van de aandelen hebben opgesteld. Imker Capital Partners brengt samen met de consortiumpartners veel kennis met zich mee en is in het verlengde van onze strategie toegewijd om Centric te ondersteunen voor verdere groei.”

Harm van Goor, investment director bij Imker Capital Partners: “Centric heeft een solide basis die, ondanks een bewogen periode, perspectief biedt op een duurzame en zelfstandige toekomst. Samen met een aantal gerenommeerde ondernemers uit de Nederlandse software en IT Services sector, brengen we expertise en kapitaal om met de benodigde maatregelen het fundament van Centric de komende jaren te transformeren en verstevigen, en toekomstige groeikansen te benutten.”

Rustiger vaarwater

Peter Wakkie, CEO Centric: “Met deze overeenstemming komt Centric definitief in rustiger vaarwater. Ik wil onze medewerkers, klanten en partners bedanken voor het vertrouwen in Centric in de afgelopen periode.”

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Ook is de Ondernemingsraad van Centric gevraagd advies te geven over de voorgenomen overname. Centric verwacht de overname in september af te ronden.

Na het verkopen van de dochterondernemingen zal het overgebleven Centric Holding blijven bestaan vanwege de afwikkeling van de nog lopende enquêteprocedure. De naam van de holding wordt daarbij veranderd.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024