Wouter Hoeffnagel - 15 juli 2024

Diversiteit centraal in webinar van NEN

NEN geeft een informatief webinar over Diversity Management op donderdag 29 augustus. Centraal staat de ontwikkeling van de nieuwe ISO-norm die binnen TC 309 (Technical Committee 309 – Governance of Organizations), en hoe deze norm organisaties kan ondersteunen bij het effectief beheren van diversiteit.

Diversiteit centraal in webinar van NEN image

Diversiteit binnen organisaties is niet alleen een morele verplichting, maar ook een strategisch voordeel. Deze nieuwe norm biedt richtlijnen en eisen voor het opzetten, ontwikkelen, implementeren, evalueren, onderhouden en verbeteren van een effectief diversiteitsmanagementsysteem. Deze norm belicht diverse aspecten van diversiteit, waaronder leeftijd, geslacht, handicap, etniciteit, levenshouding, culturele achtergrond, klasse, genderidentiteit, seksuele geaardheid, opleiding, ervaring, competenties, interesses en gezinssituatie.

Spiegelcommissie

Ook komt de mogelijkheid lid te worden van de spiegelcommissie van de NEN aan bod. Deelname aan deze commissie stelt u in staat om het Nederlandse standpunt te vormen en als expert deel te nemen aan de werkgroep die deze norm gaat ontwikkelen.

Het webinar biedt deelnemers het volgende:

  • Krijg inzicht in de waarde van normen en de bijdrage die u hieraan kunt leveren
  • Ontdek de scope van de norm Diversity Management
  • Hoor meer over de mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de internationale (ISO) norm

Bent u wel geïnteresseerd in het webinar, maar kunt u deze niet bijwonen? Meldt u zich dan toch aan en kies ervoor achteraf de bijbehorende documentatie te ontvangen. Er zijn geen kosten verbonden voor deelname aan deze informatiebijeenkomst. Meer informatie is beschikbaar op de website van NEN, waar u zich ook kunt aanmelden voor het webinar.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024