Witold Kepinski - 16 juli 2024

Smartphonemarkt herstelt zich wereldwijd

Volgens het laatste onderzoek van Canalys bereikte de wereldwijde smartphonemarkt de derde kwartaalreeks van jaar-op-jaar groei, met een verzendingsuitbreiding van 12% in Q2 2024, wat neerkomt op 288 miljoen eenheden.

Smartphonemarkt herstelt zich wereldwijd image

Samsung bleef de wereldleider met een marktaandeel van 18%, aangezien het zijn nadruk op de high-end markt als strategische prioriteit vernieuwde. Apple volgde op de voet met een marktaandeel van 16% en stond op de tweede plaats. Xiaomi volgde Apple dit kwartaal op de voet met een marktaandeel van 15% en groeide het snelst van de top vijf spelers met een jaarlijkse groei van 27%. vivo stond op de vierde plaats wereldwijd met een marktaandeel van 9%. TRANSSION nam dit kwartaal de vijfde plaats in, ook met een marktaandeel van 9%.

"Optimisme blijft groeien op de wereldwijde smartphonemarkt, gevoed door innovatieve technologieën zoals GenAI en herstellende vraag van de massamarkt", aldus Amber Liu, Research Manager bij Canalys. "Sinds begin 2024 heeft de afnemende inflatie in opkomende markten in Azië-Pacific, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika de groei van de verzendingen in het massamarktprijssegment gestimuleerd. Bedrijven, waaronder Xiaomi en TRANSSION, promoten actief productupgrades om van deze kansen te profiteren. Ondertussen richten HONOR, OPPO en vivo hun expansie dit jaar buiten het vasteland van China, aangezien de concurrentie op de binnenlandse markt toeneemt."

GenAI functies

"Samsung en Apple ontwikkelen hun premium productstrategieën snel met de GenAI-functie als een belangrijke focus", aldus Sheng Win Chow, analist bij Canalys. "Samsung lanceerde onlangs zijn Galaxy Z Fold6- en Flip6-serie , voortbouwend op de AI-mogelijkheden die voor het eerst werden geïntroduceerd met de Galaxy S24 om verbeterde ervaringen te leveren op zijn nieuwste opvouwbare apparaten. Door software-innovatie te integreren met de opvouwbare vormfactor, streeft Samsung ernaar om gebruikers gedifferentieerde waarde te bieden. Hoewel Apple nog geen nieuwe producten heeft aangekondigd, zorgde het bedrijf op WWDC voor opwinding rond verwachte vernieuwingen die binnenkort komen en die waarschijnlijk zijn leiderschap in technologische innovatie zullen aantonen."

Wereldwijde smartphonemarktaandeelverdeling Canalys Voorlopige smartphonemarktpuls: Q2 2024

Leverancier

Marktaandeel Q2 2024

Marktaandeel Q2 2023

Samsung

18%

21%

Appel

16%

17%

Xiaomi

15%

13%

vivo

9%

8%

TRANSSION

9%

9%

Overig

33%

33%

Voorlopige schattingen kunnen bij de definitieve bekendmaking nog worden gewijzigd. Let op: vanwege afronding kan het voorkomen dat de percentages niet optellen tot 100%.

OPPO omvat OnePlus.

Bron: schattingen van Canalys (verkoopzendingen), Smartphone Analysis, juli 2024



Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024