Wouter Hoeffnagel - 16 juli 2024

FTC wil meer informatie over voorgenomen overname HashiCorp door IBM

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) wil meer informatie van HashiCorp en diens potentiële nieuwe eigenaar IBM over de voorgenomen overname van HashiCorp. Het gaat diepgravender onderzoeken in hoeverre de overname aan de antimededingingsregels voldoen.

FTC wil meer informatie over voorgenomen overname HashiCorp door IBM image

IBM kondigde in april aan HashiCorp te willen overnemen oor 6,4 miljard dollar. HashiCorp levert oplossingen voor het beheer en de automatisering van cloudinfrastructuur. Met de overname versterkt IBM zijn aanbod op het gebied van hybride cloud en AI. IBM ziet HashiCorp als een aanvulling op zijn hybride strategie. Door de portfolio's van beide bedrijven te combineren wil IBM klanten een allesomvattend hybride cloudplatform bieden dat is gericht op het AI-tijdperk.

Aanvullende informatie opgevraagd

De FTC doet al langer onderzoek naar voorgenomen overname en wil in kaart brengen hoeverre de overname voldoet aan de Amerikaanse antimededingingswetgeving. Het vroeg eerder al informatie op bij IBM en HashiCorp, en wil nu aanvullende informatie ontvangen. Het is onduidelijk welke informatie exact is opgevraagd.

Eerder meldden IBM en HashiCorp nog te verwachten dat zij de overname voor het einde van 2024 kunnen afronden. Het is onduidelijk of dit tijdspad door het diepgravender onderzoek van de FTC nog haalbaar is.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024