Wouter Hoeffnagel - 16 juli 2024

Franse mededingingsautoriteit start onderzoek naar Nvidia

De Franse mededingingsautoriteit start een onderzoek naar Nvidia. De focus ligt daarbij op de vraag of Nvidia zich schuldig maakt aan oneerlijke handelspraktijken.

Franse mededingingsautoriteit start onderzoek naar Nvidia image

Dit meldt de Franse toezichthouder aan Reuters. Het persagentschap meldde eerder deze maand al op basis van bronnen dat de Franse waakhond een aanklacht tegen Nvidia voorbereid. Nu bevestigt de Autorité de la concurrence dat er inderdaad een onderzoek loopt naar de Amerikaanse chipgigant vanwege vermeende oneerlijke concurrentiepraktijken. Dit kan volgens de toezichthouder leiden tot een officiële aanklacht.

De focus van het onderzoek ligt op de cloudtak van Nvidia. Specifiek gaat het daarbij om de afhankelijk van de cloudsector van de CUDA-software van Nvidia, dat staat voor Compute Unified Device Architecture. Het om General-Purpose computing on Graphics Processing Units (GPGPU)-technologie die het mogelijk maakt algoritmes uit te voeren op GPU's met behulp van de programmeertaal C. De Franse toezichthouder onderzoekt in hoeverre Nvidia misbruik maakt van de dominante marktpositie die het met zijn CUDA-software heeft.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024