Witold Kepinski - 18 juli 2024

Juniper Networks introduceert eerste Ops4AI Lab

Juniper Networks, speler in veilige, door AI aangestuurde netwerken, opent een ‘multivendor lab’ voor het valideren van integrale oplossingen voor AI-datacenters en geautomatiseerde netwerkprocessen die gebruikmaken van switches, routeringsoplossingen, storage en processors van toonaangevende leveranciers.

Juniper Networks introduceert eerste Ops4AI Lab image

Dit valt samen met de introductie van nieuwe Juniper Validated Designs (JVD’s) die de time-to-value voor de implementatie van AI-clusters verkorten. Juniper heeft daarnaast nieuwe verbeteringen aangebracht in zijn softwareoplossingen voor het optimaliseren van de prestaties en het beheer van AI-workloads via Ethernet-verbindingen. In het kader van deze Operations for AI-initiatieven (Ops4AI) werkt Juniper nauw samen met een breed scala aan infrastructuurpartners om optimale prestaties van AI-workloads mogelijk te maken met uiterst flexibele en eenvoudig beheerbare datacenterinfrastructuren.

De bestaande oplossing Networking for AI van Juniper is een kerncomponent van zijn AI-Native Networking Platform en omvat een spine-leaf datacenterarchitectuur die is opgebouwd uit de voor AI-toepassingen geoptimaliseerde 400G en 800G switches uit de QFX-serie enrouters uit de PTX-serie. Networking for AI wordt beveiligd met duurzame en krachtig presterende firewallsmet toonaangevende effectiviteit binnen de branche. Networking for AI wordt beheerd met de datacenter assurance-software Juniper Apstraen de virtuele netwerkassistent Marvis. Deze bieden essentiële Ops4AI-functionaliteit zoals intent-based networking, beheer van switches van verschillende leveranciers, bewustzijn van applicaties, verkeersstromen en workloads, proactieve AIOps-acties en generatieve AI met een conversational interface. De Networking for AI-totaaloplossing stelt klanten en partners van Juniper in staat om taken rond het trainen van AI sneller te voltooien, latency te reduceren tijdens de verwerking van live data door AI-modellen en het gebruik van GPU’s op te voeren. De oplossing kan de implementatietijd met tot maar liefst 85 procent verkorten en de operationele kosten in sommige gevallen met 90 procent reduceren.

Verbeteringen

Om AI-clusters te vereenvoudigen en de netwerkprestaties te optimaliseren, heeft Juniper de Ops4AI-software verbeterd. Deze verbeteringen omvatten:

· Automatische netwerkoptimalisatie ter ondersteuning van AI-toepassingen: De software maakt gebruik van telemetrische gegevens van routers en switches voor de automatische berekening en configuratie van optimale parameterinstellingen om netwerkopstoppingen te voorkomen. De functionaliteit voor closed-loop automatisering in Juniper Apstra wordt gebruikt om maximale netwerkprestaties voor AI-workloads te waarborgen.

· Load balancing op wereldwijde schaal: De oplossing maakt gebruik van een integraal overzicht van hotspots voor netwerkopstoppingen (zoals lokale en downstream switches) voor real-time load balancing van het AI-verkeer. Dit zorgt voor een reductie van de latency, effectiever gebruik van het netwerk en een snellere afronding van taken rond het trainen van AI-systemen.

· Integraal netwerkoverzicht: De software biedt een 360 graden overzicht van het netwerk, met inbegrip van SmartNIC’s van Nvidia (BlueField en ConnectX) en andere leveranciers.

Multivendor lab

Open technologie en samenwerking staan centraal binnen de netwerkmissie van Juniper. Dit zijn de eerste vereisten om AI-datacenters uit de huidige early adopter-fase te halen en naar de mainstream te brengen. Het integrale beheer van de netwerkinfrastructuur van AI-datacenters die gebruikmaken van technologie van verschillende leveranciers is altijd een lastige opgave geweest. Dit heeft geresulteerd in verticaal geïntegreerde AI datacenter-oplossingen die organisaties vastpinnen aan één leverancier en voor lange doorlooptijden zorgen. Als oplossing voor dit probleem heeft Juniper het allereerste Ops4AI Lab in het leven geroepen met de hulp van zijn ecosysteem van partners, waaronder Broadcom, Intel, NVIDIA, WEKA en andere marktleiders. Het Ops4AI Lab is gevestigd in het hoofdkantoor van Juniper in Sunnyvale in Californië en staat open voor gekwalificeerde klanten en partners die hun AI-workloads willen testen op basis van de meest geavanceerde GPU’s, storage-technologie, op Ethernet gebaseerde netwerkinfrastructuren en geautomatiseerde processen. Het testen in het Ops4AI Lab geschiedt op basis van gevalideerde Ethernet-infrastructuren. Deze bieden vergelijkbare prestaties als op InfiniBand gebaseerde AI-infrastructuren.

Gebruikers die een plek in het Juniper Ops4AI-lab willen reserveren, kunnen contact opnemen met het lokale verkoopteam van Juniper Networks.

Juniper Validated Designs

Juniper Validated Designs zijn gedetailleerde implementatiedocumenten die organisaties het vertrouwen geven dat de oplossing en netwerktopologie waarvoor ze hebben gekozen optimaal zijn gespecificeerd, in de praktijk zijn getest en herhaalbaar zijn, zodat ze snel en succesvol kunnen worden geïmplementeerd. Alle JVD’s vertegenwoordigen in de praktijk bewezen geïntegreerde oplossingen die zijn getest binnen netwerken die zijn gebaseerd op best practices op het gebied van netwerkontwerp en de juiste platforms en softwareversies.

Juniper heeft een blauwdruk uitgebracht voor AI-datacenters die vooraf is gevalideerd. Het is gebaseerd op NVIDIA A100- en H100-computing, storage van Juniper's ecosysteempartners en Juniper's eigen datacenter leaf- en spine-switches. Deze nieuwe Ops4AI JVD is een aanvulling op Juniper's bestaande JVD's voor geautomatiseerde, veilige datacenters, waaronder QFX en PTX spines, QFX leaf switching, datacenterautomatisering en Juniper's SRX- en vSRX/cSRX-oplossingen voor datacenterbeveiliging.

Virtueel ‘Networking for AI’-event

Op 23 juli vindt een virtueel AI-event van Juniper plaats, genaamd Juniper’s Seize the AI Moment. Naast AI-experts van Juniper zijn ook CUBE’s Bob Laliberte en klanten als Deutsche Bahn en PayPal aanwezig. Tijdens het evenement wordt dieper ingegaan op het snel ontwikkelende ecosysteem met AMD, Broadcom, ePlus, Intel, Broadcom, WEKA. Deelnemers kunnen leren hoe deze marktleiders en klanten duurzame, high-performance AI-datacenters creëren die speciaal gebouwd zijn voor het heden en de toekomst.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024