Witold Kepinski - 18 juli 2024

Oracle waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheden

Oracle heeft tijdens de reguliere patchronde van juli gewaarschuwd voor ernstige kwetsbaarheden in diverse producten en roept organisaties op om de patches onmiddellijk te installeren. Dit meldt security expert Peter Lahousse.

Oracle waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheden image

Lahousse: 'In totaal zijn er 386 nieuwe beveiligingsupdates uitgebracht, waarvan meerdere kritieke kwetsbaarheden met een impactscore van 9.8 op een schaal van 10. Deze kwetsbaarheden kunnen aanvallers op afstand in staat stellen systemen over te nemen. Vooral producten zoals Billing and Revenue Management, WebLogic Server, en MySQL Cluster zijn kwetsbaar gebleken. 

WebLogic Server is eerder een populair doelwit geweest, waarbij kwetsbaarheden vaak snel na het uitbrengen van updates werden misbruikt. Oracle benadrukt dat succesvolle aanvallen soms mogelijk zijn omdat gebruikers nalaten de patches tijdig te installeren. 

Het bedrijf adviseert dan ook om de nu beschikbare updates direct toe te passen om beveiligingsrisico's te minimaliseren. Oracle brengt elk kwartaal updates uit, met de volgende patchronde gepland voor 15 oktober.'

Lees meer details hier.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024