Wouter Hoeffnagel - 18 juli 2024

Lepaya benoemt Jim Banister tot CPO en Rob Winters tot Head of Data

Lepaya, gespecialiseerd in de ontwikkeling van medewerkers, benoemt Jim Banister tot Chief Product Officer en Rob Winters tot Head of Data. Het gaat om twee nieuwe functies, waarmee Lepaya de product gedreven groei wil verdubbelen en zijn vaardighedenplatform wil verbeteren.

Lepaya benoemt Jim Banister tot CPO en Rob Winters tot Head of Data image

Zes op de tien organisaties beamen dat hun personeelsbestand onvoldoende is voorbereid op verandering. In het huidige onzekere businesslandschap hebben organisaties en managers tools nodig om vaardigheidstekorten te identificeren en effectief te overbruggen om zo hun bedrijfsdoelen te bereiken. Het platform van Lepaya richt zich op het veranderen van de manier waarop tekorten in vaardigheden worden geïdentificeerd en gedicht bij multinationals zoals ING, Dell, Maersk, KPMG, Freudenberg en 2000 andere klanten. Banister en Winters aangetrokken om het bedrijf naar de volgende groeifase te loodsen.

Jim Banister

Als CPO zal Jim Banister de productstrategie verder vormgeven en een toekomstgericht cross-functioneel productteam samenstellen. Daarnaast zal hij het productplatform doorontwikkelen dat Lepaya's missie versnelt om een onmisbaar onderdeel te worden van het bijscholings-DNA van klanten. Jim deed uitgebreide ervaring op met productmanagement in diverse vooraanstaande functies, waaronder Chief Product Officer bij de fintech unicorn Raisin. Ook was hij Hoofd Productontwikkeling bij visuele communicatiespecialist Prezi en was hij Product Director voor Clubcard, het loyaliteitsprogramma van de Britse retailgigant Tesco.

“Omdat ik veel aan talentontwikkeling heb gedaan, ken ik de uitdagingen die Lepaya wil oplossen uit eigen ervaring. Ik geloof dat een slimme combinatie van techniek en technologie een revolutie kan veroorzaken in de ontwikkeling van talent. Door een causale verband te leggen tussen nieuwe vaardigheden en nieuwe gewoonten en gedragsverandering, wordt de impact van trainingen voor medewerkers, teams en vooral het bedrijf enorm vergroot. Ik heb er zin in om bij Lepaya aan de slag te gaan en wil eraan bijdragen om ons team, onze producten en diensten verder te verbeteren. Zo kunnen we bedrijven nog beter ondersteunen bij het koppelen van de uitdagingen van hun sector en bedrijf aan inzicht in de benodigde vaardigheden voor het personeel. Dit leidt tot meetbare en zichtbare verschillen in de manier waarop organisaties hun mensen voorbereiden om klaar te zijn voor de toekomst van het bedrijf en hun carrière", aldus Banister.

Rob Winters

Rob Winters is een ervaren dataprofessional met meer dan zeventien jaar ervaring op het gebied van Data Engineering en Business Intelligence. Hij gaf eerder leiding aan datateams bij TravelBird, Navan en Miro. Data vormt een centraal onderdeel van de producten van Lepaya en daarom zal hij in zijn nieuwe rol leidinggeven aan een team van analisten, data engineers en data scientists en daarbij nauw samenwerken met Banister.

Winters: "In de huidige snelle wereld kunnen bedrijven niet langer vertrouwen op vermoedens voor hun bijscholings-strategie. Ze hebben echte, objectieve data nodig om de vaardigheden van hun werknemers te beoordelen, de behoefte aan bijscholing bloot te leggen en vaardigheidstekorten te identificeren. Data zijn niet alleen cruciaal voor de ontwikkeling van werknemers, maar ook om de impact van trainingsprogramma's op het bedrijfsresultaat aan te tonen. Door data centraal te stellen, zorgen we dat werknemers de benodigde training krijgen om bedrijfsdoelen te beïnvloeden, terwijl bedrijven tastbare inzichten krijgen in de resultaten van hun investeringen in trainingen."

Schaalbare bijscholing

In een concurrerende arbeidsmarkt waar organisaties worstelen met het plannen van hun personeelsbestand, wil Lepaya bedrijven een flexibele methode bieden om personeel bij te scholen en intern talent te blijven ontwikkelen. Daarom verdubbelt het bedrijf de inspanningen op het gebied van data-analyse van kwalificaties, leeractiviteiten en impactmeting. Daarmee krijgen organisaties meer inzicht in hoe leren en ontwikkelen een tastbare impact kan hebben op de bedrijfsdoelstellingen.

René Janssen, medeoprichter en CEO van Lepaya: "We zijn aan het opschalen om zo een vitaal onderdeel te worden van de ontwikkeling van het personeel in de bedrijven die de toekomst vormgeven. De kwaliteit van ons aanbod is gebaseerd op wetenschap en data, en alles is erop gericht dit continu te verbeteren. Daarom ben ik erg blij, met twee doorgewinterde professionals zoals Jim en Rob die ons gaan ondersteunen bij onze volgende stappen in de ontwikkeling van de oplossingen die onze klanten en 's werelds meest toonaangevende bedrijven nodig hebben om talent te behouden en, productiviteit en organisatorische groei te verbeteren."

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024